Fotografi av familie på tur på Brekketunet i Ås

6 grunner til å elske Ås

På utkikk etter et sted å bo som både er landlig og urbant? Flytt til Ås!

Midt mellom kystbyen Drøbak i vest, Oslo i nord og Vestby i sør ligger den idylliske kommunen Ås: Et sted som byr på en herlig miks av naturskjønne omgivelser og urbane gleder.

Ås er elsket av mange og i 2021 kapret kommunen fjerdeplassen av 365 kommuner på Kommunebarometeret – en måling som ser på 12 ulike sektorer, som skole og barnehage og pleie og omsorg.

Ikke overbevist ennå? Her er seks gode grunner til å elske Ås: 

1. Ås er både landlig og urbant på en gang

Omkranset av flott natur og kort vei til Oslo – Ås er det du kaller «naturbant». 

Selve Ås sentrum har koselige kaféer og restauranter, vinmonopol, butikker, og hva enn du ellers måtte trenge. Og Ski Storsenter ligger kun en liten svipptur unna med bil, og med Follobanen vil det knapt ta 20 minutter med toget inn til hovedstaden. 

 

Fotografi av en familie i grønne omgivelser ved Brekketunet i Ås

 

2. Det er familie- og studentvennlig

Ås kommune er et trygt og levende sted å slå rot – og et fantastisk sted å vokse opp. Her kan du fint sende barna ut for å leke, eller bli del av et levende lokalmiljø med et bredt tilbud av kultur-, idrett- og fritidsaktiviteter. 

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) ligger på historisk grunn sentralt i Ås, og er viden kjent for å ha Norges vakreste campusområde og godt studentmiljø. Annethvert år arrangeres Norges lengste studentfestival her, UKA i Ås, med konserter, revy og masse liv og røre.

Mihaela kan endelig flytte tilbake til favorittstedet Ås. Se hvordan

3. Du har kystperler som nærmeste nabo

Om lengselen til sjøen blir stor, er det ikke mer enn en liten kjøretur til kystperlen og sommerfavoritten Drøbak. Ta en dupp i havet i Badeparken, besøk fiskene på Drøbak Akvarium eller få litt historisk påfyll på historiske Oscarsborg Festning. Også kystperler som Hvitsten og Son er en kort kjøretur unna.

 

En familie som fisker på en brygg i Ås.

 

4. Nærheten til naturen og grønnere livsstil

Flytter du til Ås er det aldri langt til flotte naturopplevelser og en roligere hvilepuls. Universitetsparken og Arboretet Nordskogen er en favoritt i Ås med 50 ulike bartrearter fra hele verden. Her finner du også flotte turstier, som tar deg videre til naturperlen Syverud.

Om vinteren har du langrennsløypene omtrent rett utenfor døra – blant annet «Vestbyrunden», som går fra Ås til Vestby og tilbake igjen. Og kommunens største innsjø Årungen har ofte gode skøyteforhold. 

Har du en drøm om å bli bonde, kan du dyrke grønnsaker og høste dine egne økologiske grønnsaker som medeier på Dysterjordet andelslandbruk.

Illustrasjon av et nøkkelknippe

Se hva vi selger i Ås

På Brekketunet i Ås skal vi bygge cirka 146 leiligheter med frodige utearealer og et hyggelig tun. Her er det kort vei til butikker, skoler og sentrum – alt du trenger i hverdagen.

5. Du kan sykle «overalt»

Drømmer du om en hverdag der sykkelen er et like godt framkomstmiddel som bilen? Du trenger ikke dra til København for fine sykkelforhold uten for mange oppoverbakker! Ås er flatt og fint og godt tilrettelagt for turer på to hjul – spesielt over Ås' helt egne nasjonale landemerke Leonardo-broen.

 

Foto av et smilende, eldre ektepar som sitter på en benk i skyggen på sommeren i Ås.

 

6. Ås huser Norges største fornøyelsespark

Tusenfryd er både store og små adrenalinjunkies’ drøm. Fornøyelsesparken byr på en hel verden av morsomme karuseller, luftige berg- og dalbaner, lykkehjul, sukkerspinn og frydefulle aktiviteter for hele familien.

I sommermånedene holder også badelandet BadeFryd åpent, hvor det alltid er 25 grader i vannet. Tusenfryd ligger cirka et kvarters kjøring fra Ås sentrum. Det er også lett å komme seg dit med buss.