Mihaela Mettevoll smiler til kameraet.

– Jeg trodde ikke jeg hadde råd til dette

Ved hjelp av OBOS Deleie kan Mihaela endelig flytte tilbake til favorittstedet Ås.

– Jeg liker alt med Ås. Det er et veldig bra sted å bo. Jeg har lenge sagt at det er der jeg hører hjemme. Nå gleder jeg meg til å flytte tilbake.

Mihaela kom til Norge fra Romania for snart 20 år siden. Etter et tiår i Nord-Norge, endte hun opp i Ås. I en liten hybelleilighet bare to minutter unna jobben hennes på et sykehjem.

– Etter hard jobbing fikk jeg meg fast jobb som helsefagarbeider, og hadde klart å spare opp en god egenkapital. Jeg ville kjøpe noe større, men Ås ble for dyrt.

Fant drømmehjemmet

I stedet kjøpte Mihaela en toromsleilighet i Spydeberg, 20 minutter unna med bil, hvor boligmarkedet var rimeligere. Det tok likevel ikke lang tid før savnet etter Ås ble stort. Her hadde hun både jobb, kolleger, venner og nærhet til Oslo og Gardermoen.

Hun la merke til boligprosjektet Brekketunet i Ås – rett ved sykehjemmet hun jobber på. Hver gang hun gikk inn på et pasientrom kunne hun se plakatene for boligprosjektet.

– Jeg tenkte «Oi, dette ser jo kjempefint ut». Men jeg trodde ikke dette var noe jeg hadde råd til alene – selv med egenkapital, forteller Mihaela.

Mihaela Mettevoll sitter i en trapp og ler.

 

OBOS Deleie ble redningen

Nysgjerrigheten hennes var likevel for stor til å legge tanken helt fra seg. Hun leste seg opp på prosjektet og sjekket ut leilighetene på Brekketunet. Etter hvert fant hun ut at hun kunne kjøpe en bolig sammen med OBOS – gjennom OBOS Deleie.

Med OBOS Deleie kan du kjøpe minst halvparten av boligen selv og leie resten av OBOS. Du bestemmer selv om du vil øke eierandelen din.

– Jeg fant en aktuell leilighet i boligprosjektet, og søkte spontant om finansieringsbevis hos OBOS. Kanskje var jeg heldig? Kanskje kunne jeg komme tilbake til Ås og få det «gamle» livet mitt tilbake?

Se leilighetene med OBOS Deleie

 

Illustrasjon av Hus D's fasade og barn som leker i solnedgangen på Brekketunet.

 

– I løpet av et par måneder falt alt på plass. Faktisk uten å ha vært på visning, kjøpte jeg sammen med OBOS en 42 kvadratmeter stor leilighet i første etasje på Brekketunet. Den er innflytningsklar i slutten av 2023. Jeg eier 60 prosent av den – inntil videre. Når jeg skal selge leiligheten min i Spydeberg, kan jeg kjøpe meg inn enda mer.

Løsning mot manglende egenkapital

En annen positiv overraskelse for Mihaela var at hun fikk lavere rente med på kjøpet da hun flyttet boliglånet til OBOS-banken.

Mihaela er ikke i tvil når vi spør om hun vil anbefale OBOS Deleie til andre.

­– Ja, jeg vil anbefale det på det sterkeste. Jeg har allerede tipset venner som i dag leier bolig.

– Det er vanskelig for mange å komme seg inn på boligmarkedet, og kanskje spesielt for studenter og andre som mangler egenkapital. Å kjøpe bolig ved hjelp av OBOS Deleie kan være en god løsning for mange.