Kvinne sitter på gulv i en tom leilighet med flytteesker.

OBOS Deleie

Gå fra leie til eie med OBOS Deleie. Du kan kjøpe halve boligen, eller mer, og bo i hele.

Det er vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet med dagens boligpriser, spesielt for de som mangler egenkapital – selv med god betjeningsevne. OBOS Deleie senker terskelen, slik at du som OBOS-medlem får muligheten til å eie og bo i din egen bolig.

Hva er OBOS Deleie?

Med OBOS Deleie kan du kjøpe halve boligen, eller mer, og bo i hele. For resten av boligen betaler du et beløp tilsvarende markedsleie for OBOS´ andel av boligen. Du må kjøpe minst 50 prosent av boligen, utenom det kan du selv velge hvor stor eierandel du ønsker å kjøpe. Og senere, hvis det passer for både deg og lommeboka, kan du øke din eierandel – inntil du eier hele boligen selv.

Du kan kjøpe med OBOS Deleie i alle nye boligprosjekter med borettslagboliger. 


Hvordan fungerer OBOS Deleie?

Med OBOS Deleie kjøper du en bolig sammen med OBOS og får hele boligen for deg selv. Du og OBOS vil da eie boligen sammen i et sameie, og boligen må være der du selv skal bo. Du kan velge å kjøpe 50, 60, 70, 80 og 90 prosent av boligen, og OBOS beholder den eierandelen du ikke kjøper.

For å kjøpe med OBOS Deleie trenger du egenkapital. Kravet til egenkapital er 15 prosent av den totale kjøpesummen på andelen. Kjøper du 50 prosent av en bolig til totalt fire millioner, er den totale kjøpesummen på din andel to millioner kroner. Da må du ha en egenkapital på 300.000 kroner.

Gå fra leie til eie med OBOS

OBOS Deleie er tilgjengelig for alle som skal kjøpe primærbolig og som ønsker å kjøpe i et nytt boligprosjekt med borettslagboliger. Det du trenger er egenkapital for den andelen du ønsker å kjøpe, et finansieringsbevis og et OBOS-medlemskap. Med OBOS Deleie kan du gå fra leie til eie og komme deg inn på boligmarkedet.

Her finner du boligprosjektene som tilbyr OBOS Deleie

Regnestykket til Elise – sånn ser det ut med OBOS Deleie

Regnestykket til Elise – sånn ser det ut med OBOS Deleie

Elise har knapt råd til en eneste nybolig i Oslo og Akershus, men med OBOS Deleie får hun råd til cirka en tredjedel. Hvordan blir egentlig regnestykket – og hvor mye trenger hun i egenkapital og lån?

Se regnestykket
Slik hjelper du barnet ditt med å kjøpe sin første bolig

Slik hjelper du barnet ditt med å kjøpe sin første bolig

Det er en milepæl når barnet flytter ut av redet og kjøper sitt eget sted å bo. Men hva om de ikke har spart nok egenkapital, hvordan kan du hjelpe da?

Finn ut hvordan du kan hjelpe
Alt om å eie en Deleie-bolig

Alt om å eie en Deleie-bolig

Å eie en del av boligen skiller seg ikke veldig fra å eie hele. Her finner du nyttig informasjon om å eie en Deleie-bolig.

Les mer om å eie

Sikre deg drømmeboligen

Passer det ikke helt med OBOS Deleie? Eller lurer du på finansiering og medlemskap? Les mer om OBOS Bostart, finansiering i OBOS-banken og fordelene med å være medlem.

Illustrasjon av nøkkelknip.

Eier du allerede en bolig, men lyst til å flytte?

Da kan OBOS Boligbytte være noe for deg! Med OBOS Boligbytte kan du kjøpe en helt ny bolig fra OBOS, så kjøper vi din gamle.