Mann som sitter på kjøkkenbenk og smiler med flytteeskene sine.

OBOS Bostart

Veien inn på boligmarkedet kan være lang, men med OBOS Bostart blir den litt kortere. OBOS Bostart gjør at du kan kjøpe en helt ny bolig til en lavere pris enn ordinær markedspris.

Å komme inn på boligmarkedet kan være en utfordring selv om du har en fulltidsjobb og god betalingsevne. Høye boligpriser og strenge krav til egenkapital øker utfordringene for mange, spesielt studenter og unge, som ønsker å kjøpe sin første bolig. For å gi flere muligheten til å eie og bo i sin egen bolig, kan du som OBOS-medlem kjøpe bolig til lavere pris med OBOS Bostart.

Hva er OBOS Bostart?

Med OBOS Bostart kan du kjøpe en helt ny bolig til en lavere pris enn ordinær markedspris – mot at OBOS får retten til å kjøpe den tilbake. Det betyr lavere lånebehov og krav til egenkapital. Når du kjøper boligen med OBOS Bostart blir du eier av hele boligen. Den eneste forskjellen fra et vanlig boligkjøp er at når du ønsker å selge, har OBOS rett til å kjøpe boligen tilbake.

Hvordan fungerer OBOS Bostart? 

Når du kjøper bolig med OBOS Bostart må boligen være der du selv skal bo, altså din primærbolig. Ønsker du å selge boligen din etter hvert, vil OBOS ha retten til å kjøpe boligen tilbake til opprinnelig kjøpesum med OBOS Bostart, justert etter boligens verdi i markedet. Har det vært en verdistigning etter du overtok, er det du som får overskuddet.

Summen OBOS kan kjøpe for tar utgangspunkt i boligprisindeksen til Eiendom Norge, og beregnes fra da du overtok boligen og fram til du tar kontakt om tilbakekjøp. Den dagen du ønsker å selge betaler du for deler av salgsomkostningene. Det tilsvarer 1 % av den indekserte kjøpesummen (inkludert fellesgjeld), eierskiftegebyr, oppgjør og innhenting av boligopplysninger.

OBOS Bostart har ingen aldersgrense. Du kan velge å kjøpe med OBOS Bostart uansett hvor du er i livet – det du trenger er egenkapital, et finansieringsbevis og et OBOS-medlemskap. Så når du leter etter din drømmebolig, se om du kan kjøpe den med OBOS Bostart.

Her finner du boligprosjektene som tilbyr OBOS Bostart

Slik hjelper du barnet ditt med å kjøpe sin første bolig

Slik hjelper du barnet ditt med å kjøpe sin første bolig

Det er en milepæl når barnet flytter ut av redet og kjøper sitt eget sted å bo. Men hva om de ikke har spart nok egenkapital, hvordan kan du hjelpe da?

Finn ut hvordan du kan hjelpe
Alt om å eie en Bostart-bolig

Alt om å eie en Bostart-bolig

Med OBOS Bostart har du kjøpt en bolig til en lavere pris enn markedspris. Her finner du nyttig informasjon om å eie en Bostart-bolig.

Les mer om å eie
– Som alenemor og student har det vært vanskelig å kjøpe bolig

– Som alenemor og student har det vært vanskelig å kjøpe bolig

Det er ikke enkelt å kjøpe bolig alene i dag. Med OBOS Bostart kan Tine Henriette Daler (33) og sønnen William (8) snart flytte inn i en splitter ny treromsleilighet i Lørenskog.

Slik fikk Tine og sønnen kjøpt bolig

Sikre deg drømmeboligen

Passer det ikke helt med OBOS Bostart? Eller lurer du på finansiering og medlemskap? Les mer om OBOS Deleie, finansiering i OBOS-banken og fordelene med å være medlem.

Illustrasjon av nøkkelknip.

Eier du allerede en bolig, men lyst til å flytte?

Da kan OBOS Boligbytte være noe for deg! Med OBOS Boligbytte kan du kjøpe en helt ny bolig fra OBOS, så kjøper vi din gamle.