Foto av far som leker på gulvet, i leiligheten de kjøpte med OBOS Boligbytte, med sin datter og hund.

OBOS Boligbytte

På byttefot? Med OBOS Boligbytte kan du kjøpe en helt ny bolig, så kjøper vi din gamle.

Er du på utkikk etter et nytt hjem med litt større plass eller kanskje et ekstra soverom, men redd for at du ikke får solgt den gamle? Da kan OBOS Boligbytte være noe for deg.

Hva er OBOS Boligbytte?

Med OBOS Boligbytte kan du bytte inn den gamle boligen din med en helt ny fra OBOS. Det betyr større forutsigbarhet og trygghet når du skal selge i et svingende boligmarked – for du vet allerede at boligen din blir solgt og hva du får for den.

Hvordan fungerer OBOS Boligbytte?

Når du kjøper en ny bolig fra OBOS, kan du søke om å kjøpe med OBOS Boligbytte. De eneste kravene er at boligen du skal selge må ha vesentlig lavere verdi enn den nye og ligge i et sentralt område.

Hvis boligen din kvalifiserer, kjøper OBOS boligen til markedspris og du får en garantert salgssum før du signerer kontrakt for den nye boligen. Med OBOS Boligbytte kan du bare glede deg til å flytte inn i den nye boligen din siden OBOS fikser alt det formelle med å selge boligen din.

OBOS Boligbytte tilbys i utvalgte nye boligprosjekter. Ordningen er tilgjengelig for alle som skal kjøpe ny bolig og allerede eier en bolig. Boligen må oppfylle kravene og du må ha et finansieringsbevis.

Her finner du boligprosjekter som tilbyr OBOS Boligbytte

 

Foto av et voksent par som smiler til kamerat ved spisebordet.

Slik går du fram

  1. Når du har funnet drømmeboligen, kontakter du prosjektselgerne i prosjektet og de sender deg et søknadsskjema for OBOS Boligbytte. I skjemaet fyller du ut informasjonen om den gamle boligen, lånet og egenkapitalen din. 

  2. Når vi har mottatt søknaden din, reserveres den nye boligen fram til vi har gått gjennom all informasjonen.

  3. Basert på informasjonen i søknad, gjør en av våre meglere en pris- og markedsvurdering av boligen din. Det er avgjørende at boligen har en vesentlig lavere verdi enn den nye og ligger i et sentralt område.

  4. Det kan ta noen dager før du får svar på søknaden. Hvis boligen din kvalifiserer, får du et tilbud basert på meglerens prisvurdering.

  5. Takker du ja til tilbudet, setter vi opp et møte for signering av kontraktene. Og du er nå eier av ditt nye hjem!

Sikre deg drømmeboligen

Eier du ikke allerede en bolig, men vil kjøpe? Les mer om OBOS Bostart, OBOS Deleie og finansiering i OBOS-banken.