Illustrasjon av Felleshuset med mennesker utenfor på Nansenløkka på Fornebu.

Et sted å høre til

Sosiale møteplasser, fellesaktiviteter og godt naboskap. Det er mange ting som gjør Nansenløkka til et godt sted å bo.

– Vi ønsket å skape et litt annerledes prosjekt, der godt naboskap og sosialt fellesskap står i sentrum, sier Christian Myklebost.

Han er prosjektleder på Nansenløkka, der vi skal bygge cirka 600 mer miljøvennlige boliger fordelt på seks kvartaler på Fornebu.

– Vi har hatt, og skal ha flere, medvirkningsrunder, der både interessenter og kjøpere kan komme med innspill og ideer. Slik tilpasser vi det som tilbys med det folk faktisk vil ha, forteller prosjektlederen.

 

Illustrasjon av fasade i kvartal 2 på Nansenløkka.

Nansenløkka byr på et helt unikt bomiljø – midt mellom idylliske Nansenparken og Fornebu S.

Et nabolag for alle

I hjertet av boligprosjektet er det foreløpig planlagt en stor felles hage og et 200 kvadratmeter stort felleshus. I hagen blir det blant annet plass til et samdyrkelag med rundt 60 andeler, der du kan melde deg inn og være med å dyrke og høste egne grønnsaker. I felleshuset skal det arrangeres aktiviteter som yogakurs, selskaper, filmkvelder og fotballkamper på storskjerm.

– Vi ønsker at felleshuset og dyrkelaget skal bidra til et godt miljø og bli et hyggelig samlingspunkt i nabolaget, der folk kan bli kjent på tvers, sier Myklebost.

Hvert borettslag planlegges også med et mindre fellesrom på rundt 60 kvadratmeter, med både kjøkken og bad, som kan brukes til barnebursdager eller liknende.

– Målet er at felleshuset og rommene skal være fleksible i bruk, og det er opp til beboerne selv hva de ønsker å bruke dem til.

På Nansenløkka finnes også flere smarte deleløsninger, som tilgang på felles bilpool og delesykler.

– Prosjektet har i tillegg flere gjestehybler som kan bookes når du trenger det. Her trenger du ikke å kjøpe en leilighet med gjesterom for å ha mulighet til å ta i mot overnattingsbesøk, sier Myklebost.

 

Illustrasjon av fellesrom i kvartal på Nansenløkka på Fornebu.

I hvert kvartal vil det også komme et eget fellesrom, som kan bookes til blant annet barnebursdag eller andre sosiale begivenheter.

Nytt kvartal underveis

For tiden kan du velge mellom tre- til femromsleiligheter i Kvartal 1 og 2, som allerede er under bygging. Boligene er sentralt plassert mellom kjøpesenteret Fornebu S og idylliske Nansenparken, og får nærhet til T-banestasjonen når den kommer på plass.

– Det har vært stor interesse for Nansenløkka, og vi har allerede solgt 85 prosent av leilighetene i de første to kvartalene, sier Myklebost.

Her bygges det for et lettvint liv på Fornebu, med kort vei til både sjø, natur og by. Nansenløkka håper å kunne lansere neste kvartal i løpet av 2023.

illustrasjon av et nøkkelknippe

Meld interesse

Lyst til å holde deg oppdatert på hva som skjer på Nansenløkka? Meld interesse her – så sørger vi for at du får med deg alle viktige nyheter og frister.