Madeleine kjøpte leilighet sammen med OBOS

Med OBOS Deleie fikk sykepleieren endelig råd til egen leilighet, i Storøykilen på Fornebu.

– Å ha OBOS som medeier, er jo rett og slett genialt, sier Madeleine Slorbak (25). 

Det er ingen overdrivelse å si at hun er veldig fornøyd med å ha kjøpt sin første leilighet, etter å ha vært på boligjakt i halvannet år. Som fulltidsansatt sykepleier føltes det naturlig å komme seg ut av leiemarkedet og heller eie sitt eget hjem. Men det viste seg å ikke være så enkelt.

– Å møte kravene til bankene alene, er omtrent umulig, sier Slorbak.   

– Uten OBOS Deleie og medlemsansiennitet, hadde jeg sikkert endt opp med å leie en fire, fem år til, legger hun til.

Trygt og forutsigbart

Slorbak har leid en leilighet på Frogner i Oslo i to år, og her trives hun godt. At hun har familie og venner i Sandefjord gjorde også sitt til at hun lette etter leilighet i området Oslo vest/Bærum.

– Men jeg fant ingenting som stemte, forteller hun. Dermed vurderte hun å kjøpe med en venninne.

– Vi tenkte at to økonomier er bedre enn én.

Men heller ikke det var helt enkelt. For det første merket de konkurransen fra mer etablere kjøpere, når de sammen skulle se etter en større leilighet. Dessuten hadde de ikke nødvendigvis de samme prioriteringene, og å kompromisse på en så viktig avgjørelse ble rett og slett for vanskelig.

Men så fikk Slorbak høre om OBOS Deleie, via bekjente.

– Jeg likte modellen med en gang, og begynte å se nærmere på muligheten for å kjøpe med denne ordningen, sier hun.

Med OBOS Deleie kunne jeg faktisk finansiere boligkjøpet selv

OBOS Deleie skal gjøre det lettere for litt flere å komme seg inn på boligmarkedet. Kjøper du bolig med OBOS Deleie starter du med å eie minst halvparten av boligen selv. Og senere, hvis det passer for både deg og lommeboka, kan du øke din eierandel. Du trenger ikke å øke eierandelen din, men du har mulighet til å gjøre dette én gang i året, inntil du eier hele boligen selv.

– Jeg kom over prosjektet i Storøykilen like før fristen gikk ut. Så jeg heiv meg rundt! Med OBOS Deleie kunne jeg faktisk finansiere boligkjøpet selv, sier hun.

Bli bedre kjent med boligprosjektet Storøykilen

Framtidens Fornebu

Så i 2023 forlater Madeleine 27 kvadratmeter på Frogner og flytter til 40 kvadratmeter på Fornebu. Med dagens rente vil hun komme bedre ut av det økonomisk når hun blir boligeier, enn hun gjør som leietaker.

– Nå betaler jeg 10.000 kroner i leie, og så strøm i tillegg. Jeg bor i en gammel bygård, og det koster mye penger å holde det varmt her, sier hun.

Hadde du noen betenkeligheter med å kjøpe bolig med denne ordningen?

– Det er klart det er noen ulemper med å ikke kjøpe hele leiligheten på en gang, men det er samtidig tryggere å kjøpe med OBOS enn å kjøpe med en venn. Dette er en ryddig og forutsigbar ordning. Målet er ikke å tjene kjappe penger ved å kjøpe bolig. For meg er dette en langsiktig investering, og en mulighet til å kjøpe bolig i et område jeg kan tenke meg å bo i fremtiden. Når leiligheten står ferdig om to år, er jeg garantert ferdig med å bo så nært sentrum som jeg gjør nå.

Å ha OBOS som medeier, er jo rett og slett genialt

Hvordan tror du det blir å bo på Fornebu?

– Det tror jeg blir veldig bra! Det er et ungt og urbant miljø på Fornebu, og Storøykilen ligger nært vannet, uten forstyrrende trafikk. For meg som liker å løpe og sykle appellerer det veldig. Og det er bare åtte minutter med buss til Skøyen, så byen er heller ikke langt unna. Det har skjedd vanvittig mye på Fornebu de siste to årene, og utviklingen kommer til å fortsette, sier hun.

Illustrasjon av hvite slippers.

Vil du bo i et av landets mest framtidsrettede boligområder?

I Storøykilen skal vi bygge 400 miljøvennlige boliger, bestående av både leiligheter, parkvillaer og rekkehus. Her ligger det allerede flere boliger ute for salg.