Samdyrkelaget's grønnsakshage på Fornebu.

Bli kjent med framtidens Fornebu

OBOS er i full gang med å bygge Fornebu, og her skjer det mye spennende framover. Her får du noen smakebiter.

Livet består av flest hverdager. På Fornebu kan du få en hverdag der et morgenbad før jobb er like naturlig som å treffe gode venner over en matbit etter jobb. Kombinasjonen av byliv og natur gjør Fornebu til et helt spesielt sted å bo. 

I årene som kommer skal OBOS bygge 7 000 boliger på Fornebu. Dette blir en bydel med 25 000 innbyggere og enda flere arbeidsplasser, som betyr at det blir et yrende liv i dette unike området ved Oslofjorden.

OBOS Fornebu med visningssenter på kveldstid.

– Flytter du hit, blir du en del av et urbant, framtidsrettet og bærekraftig nabolag i stadig utvikling. Du får park og turstier rett utenfor døren, og kort vei til byliv med butikker, kafeer og levende møteplasser, sier Tor Evert Lindeland som er utviklingssjef på OBOS Fornebu.

En hel del er allerede på plass, men det kommer mer – mye mer!

Bylivet

Noe av det som virkelig vil sette sitt preg på Fornebu om noen år, er strekningen fra Nansenparken og ned til populære Sjøflyhavna kro. Dette området blir bundet sammen av butikker, serveringssteder, servicesteder, lekeplasser og hyggelig steder å slå seg ned. Området rundt kjøpesenteret Fornebu S skal bli et levende byrom med det du trenger i det daglige. Her kommer også T-banens endestasjon. 

Kultur og idrett 

Det særegne området rundt det gamle flytårnet er allerede en arena for kunst og kreativitet, og det skal utvikles videre i samme ånd. Her er planen å utvikle et verdenskjent Street Art-galleri, bibliotek, sal for intimkonserter, vinbar og restauranter – for å nevne noe.   

Litt nord for Flytårnet ligger Telenor Arena, som mange allerede kjenner som et sted for store idrettsarrangementer, konserter, messer og eventer. Her er det planer om å skape et idrettssentrum, der håndball, volleyball, turn, basket og en rekke andre grener skal få en plass.   

Mor og sønn leker på lekeplass på dagtid på Fornebu.

Bærekraft

– Vi i OBOS vil at de nye boligområdene på Fornebu skal være et framtidsrettet utstillingsvindu. Vi har høye ambisjoner når det gjelder bærekraft og vi har som mål bygge mer klimavennlig, sier Lindeland. 

 Vel så viktig er den sosiale bærekraften. Å bo i et område i utvikling betyr at beboerne kan være med på ferden.

– På Fornebu legger vi til rette for at ideer og initiativ fra beboerne kan realiseres, og at store og små midlertidige prosjekter kan vokse fram. Vi vil skape bomiljøer som legger til rette for nye bekjentskaper, nye venner og nye opplevelser, sier Lindeland.   

Naturen

På Fornebu får du mye mer enn bare en leilighet. Du får sju kilometer strandlinje, to naturreservater, kyststi og park. Nansenparken tar opp i seg historien, med flere bevarte elementer fra tiden da Fornebu var flyplass. Stranden på Storøyodden ligger der flyene tok av i sin tid, og er opparbeidet og godt tilrettelagt for store og små. Friområdene på Fornebu er på til sammen 300 000 kvadratmeter, og gir uendelig muligheter for tur, trening eller avkobling.

Vann med tre menn som padler kajakk med en båt i bakgrunnen.

Flytter du til Fornebu, blir du en del av et urbant, bærekraftig og levende nabolag i stadig utvikling. Du får en hverdag med enkel tilgang på natur og byliv, med både fuglereservat og kafeer i nærmiljøet. Det er lett å komme seg til og fra med kollektivtransport, og enda enklere blir det når t-banen kommer om noen år. Å bo ved vannet, men samtidig urbant og sentralt, er en drøm for mange. På Fornebu kan du gjøre akkurat det.