Bildet viser en mann og en kvinne som tar et bad i sjøen på Fornebu.

Morgenbaderne på Fornebu

Nærhet til havet har gjort Fornebu til et paradis for ivrige morgenbadere. Møt dem som hopper i havet ved daggry.

Klokken har knapt passert syv og vannet i Koksabukta på Fornebu glitrer i morgensolen. Mens andre sitter hjemme og drikker morgenkaffe, står et knippe mennesker i vannkanten denne augustdagen, klare til å hive seg uti.

– Følelsen av et morgenbad? Thomas Kruse tenker seg om. – Det er forfriskende og herlig. Du våkner ordentlig i kroppen. Jeg føler at det gir meg en skikkelig god start på dagen.

Sammen med venninnen, Natalie Christoffersen, har han allerede vært under én gang denne morgenen. Etter en liten fot i bakken på land, bærer det ut igjen for en siste svømmerunde i havet, før dagens arbeidsoppgaver venter.

– Det føles nesten varmere i vannet enn på land, sier Kruse, mens han vasser utover.

Daglig dupp

De kommer i en jevn strøm, morgenbaderne. Noen er ikledd store, varme frottémorgenkåper og sandaler, andre kommer joggende ned mot havet. En eldre dame med badehette svømmer med raske armtak utover i havet.

At Fornebufolket er ekstra glad i å morgenbade, begynner å bli godt kjent. Det er heller kanskje ikke så rart. Boligene ligger tett på sjøen med brygger og langstrakte strender, noe mange utnytter til det fulle. Enkelte bader sporadisk, noen sverger til en daglig dupp hele sommerhalvåret, andre er nådeløse helårsbadere.

Se hva vi bygger på Fornebu

 

Bildet viser en mann og en kvinne som tar et bad i sjøen på Fornebu.


Lav terskel

Kruse og Christoffersen pleier å ta seg en morgendukkert så ofte som mulig, spesielt i sommerhalvåret. Venneparet er ivrige triatlon-deltakere og opptatte av å holde seg i form. Svømming er en favoritt.

– Til forskjell fra i Oslo, hvor bystrendene ofte er fulle av folk, opplever jeg mer ro her. Det hadde ikke vært like magisk med masse mennesker og kø ut i vannet, mener Kruse.

Christoffersen er enig: – Det er mer rom for å prioritere litt velvære her på Fornebu. Siden det er så kort vei ned til stranden føles det ikke som en stor terskel, selv på morgenen når man gjerne ikke har så god tid.

Hun smiler. – Jeg er virkelig to forskjellige mennesker før jeg kommer hit, og etter jeg er ferdig med morgenbadet.

Ønsker du også å morgenbade før jobb?

I nærheten av Koksabukta vokser boligprosjektene Nansenløkka og Storøykilen fram. Les mer om prosjektene og boligene under.