Bildet viser en kvinne og et barn med hund som går lands byggekanten på Fornebu. Båter i bakgrunnen

Nærområdet på Fornebu

Fantastiske turområder, grønne lunger og vakre strender – med nærhet til Oslo og alle fasilitetene du behøver i hverdagen, er Fornebu et sted du vil trives.

Det som gjør Fornebu til et unikt sted, er nærheten til fjorden, de grønne områdene og den sentrale beliggenheten, men Fornebu har også mye mer å by på.

I nærområdet finner du et bredt fritidstilbud, flere skoler og barnehager, trivelige møteplasser, butikker og restauranter, og selvsagt gode transportforbindelser til blant annet Oslo.

Transport 

På Fornebu er det lettvint å komme seg rundt. Med buss 31 kommer du deg raskt til Oslo Sentrum, med hyppige avganger gjennom hele døgnet, både i helger og hverdager. Kollektivfeltet langs Snarøyveien sikrer dessuten at bussene holder tidsplanen på vei ut og inn av byen.

I nærområdet er det godt opparbeidede gang- og sykkelstier. Stiene fører deg helt til Oslo Sentrum eller inn til Sandvika, hvis du vil bruke sykkelen som transportmiddel. Ellers har Fornebu også en egen bysykkelordning, med stativer spredt rundt på Fornebulandet.

Like i nærheten finner du også Lysaker stasjon, som er et knutepunkt for buss, flytog, lokal- og regiontog.

Fornebubanen, som er under planlegging, vil gjøre avstanden inn til Oslo Sentrum enda kortere. Det vil bli tre T-banestasjoner på Fornebu, og det vil ta omtrent 12 minutter å komme seg til Majorstuen. Etter planen vil Fornebubanen stå klar innen 2027.

Bilde av et barn som leker i klatrevegg på Fornebu

Skoler og barnehager

Det er både barnehager, barneskoler og ungdomsskole i nærmiljøet på Fornebu. Etter hvert som flere boliger ferdigstilles, vil det også bygges flere skoler på barne- og ungdomstrinnet, og det er planlagt å bygge en helt ny videregående skole i området.

På skolene finnes det gode, nye fasiliteter, slik som svømmehall, idrettshaller, kunstgressbaner, skøytebane, klatrevegg og en rekke andre fritidstilbud for barn og unge.

Oksenøya skole vil stå klar i 2022, og vil i løpet av få år bli Bærums største skole, med omtrent 980 elever. Videregående skole på Fornebu skal etter planen åpne i 2025, og vil være dimensjonert for omtrent 1200 elever.

Fritid og aktivitet

Fritidstilbudet på Fornebu er rikt, og enten du liker å være aktiv, eller ta livet med ro, finnes det tilbud du vil anvende i nærområdet.

Du finner blant annet flotte badestrender, flere treningssentre, golfbaner, naturreservat og Nansenparken, på hele 200 dekar.

I tillegg er det flere naturlige samlingsplasser, slik som Grendesenteret på Storøya og Hundsund, Punkt Fornebu og Felleshuset. Du vil også ha kort vei til Telenor Arena, hvor du finner Norges største arrangementer innen kultur, musikk, sport og messer.

Bilde ved kajakkhotellet i Fornebu. Kvinne, mann og to ungdommer med kajakk.

Butikker, restauranter og andre tjenester

Fornebu S er et kjøpesenter med 80 butikker, men det er også et naturlig sentrum på Fornebu. Her finner du alt du behøver av butikker, en rekke serveringssteder, samt frisør, vinmonopol og en av landets største Meny-butikker.

I nærmiljøet har du også tannlege- og legekontorer, apotek, dyrlege og flere treningssentre. Det er også tre flotte hoteller i området: Radisson Blu Park Hotel Oslo, Quality Hotel Expo og Scandic Fornebu.

Bilde av arbeidsplass på Fornebu

Jobb på Fornebu

Næringslivet på Fornebu er i rask utvikling, og flere av landets største selskaper holder til nettopp her – blant annet Telenor, Aker, Equinor, Kværner og Accenture. Når utbyggingen av Fornebu er klar, vil det være omlag 30.000 arbeidsplasser på Fornebu.

Enten det er bolig eller jobb som først bringer deg til Fornebulandet, er det altså veldig gode muligheter for å kombinere begge deler.