Fellestunet mellom Kvartal 1 og Kvartal 2 i Kvarteret.

Det beste fra to verdener

Rolig og grønt, men samtidig sentralt og urbant. Boligprosjektet Kvarteret i Lillestrøm blir så frodig og grønt at du har lyst til å være masse ute.

– Kvarteret kan tilby noe for alle. Alt fra førstegangskjøperen, single og småbarnsfamilier til eldre par som flytter fra enebolig til et nytt og mer praktisk hjem, sier Ole Andreas Fredheim, prosjektleder i OBOS.

Kvarteret i Lillestrøm var en gang et stort industriområde med store lagerbygg. I dag er det et helt nytt nabolag med rundt 1000 nye leiligheter, med åpne og grønne fellesarealer, fine uteområder og muligheter for å dyrke egne grønnsaker. Området skal bestå av fem kvartaler med flotte, moderne boliger. Det første kvartalet, Nestunet, er allerede ferdigstilt og innflyttet, og byggingen av det andre kvartalet, Parsellen, er også godt i gang. I Parsellen kan du velge mellom 136 borettslagsleiligheter i naturskjønne omgivelser med nærhet til et aktivt byliv.

Les mer om livlige og naturskjønne Parsellen

Uteområdene mellom husene i Kvartal 2 i Kvarteret.

De fem kvartalene på Kvarteret vil bli knyttet sammen av grønne og varierte uterom.

Stille, men sentralt

– Her kommer det varierte boliger; Alt fra townhouse-leiligheter til praktiske ettromsleiligheter og toppleiligheter med fire soverom. Kvarteret ligger i et rolig område, men er likevel så sentralt at du har kort vei til alt, enten du pendler til Oslo, er avhengig av å levere barn i barnehagen eller ønsker å bo i nærheten av fasilitetene i sentrum. Samtidig får du gangavstand til naturskjønne omgivelser, så her får du det beste av to verdener, sier Fredheim.

Kvarteret skal bli et nytt samlingssted for innbyggerne i Lillestrøm, med en egen park som er åpen for alle, i tillegg til et felles torg med trivelige sitteplasser og et stort sykkelbygg til parkering av sykler. Det blir også en flott lekeskulptur der, egnet for flere aldersgrupper. Det er dessuten lagt vekt på å skjerme nabolaget for biltrafikk for å skape en trygg og behagelig atmosfære.

Takterrassene i Kvartal 2 i Kvarteret sett ovenfra.

På Kvarteret er det felles takterrasser, store gårdsrom og fellestorg, med mange steder å oppholde seg ute.

Helt grønt

– Vi ønsker å skape følelsen av at du har din helt egen hage, forteller landskapsarkitekt Stefán Jón Ingólfsson i LINK Arkitektur.

Han jobber med utformingen av uterommet til Kvarteret. De fem ulike kvartalene er knyttet sammen av grønne og varierte uterom. Det er felles takterrasser, store gårdsrom og fellestorg, med mange steder å oppholde seg ute. Ingólfsson er opptatt av å legge grunnlaget for et godt nabolag, med møteplasser som gjør det enkelt å komme i prat med andre beboere.

– Disse gårdsrommene skal appellere til lek og aktiviteter for alle i familien. Dessuten skal det være så frodig og fint at folk har lyst til å være ute. De skal kjenne at de er stolte over å bo her, sier han.

Samdyrkelag har slått rot

Interessen for urbant landbruk er i voldsom vekst. Byfolk dyrker i bakgårder, på tak, på balkonger og i parseller. Nå har også et samdyrkelag slått rot i Kvarteret. Kvarteret samdyrkelag er et tilbud til beboerne på Kvarteret, hvor både nåværende og framtidige boligkjøpere kan melde seg inn og være med å dyrke sine egne grønnsaker. Målet er å ta naturen inn i byene og mellom byggene våre, og gi folk en større nærhet til jorda, kretsløpene og hverandre.

Mer om Kvarteret samdyrkelag

Som andelshaver i Kvarteret samdyrkelag vil du gjennom ukentlige økter lære om grønnsaksdyrking, og delta i et sosialt fellesskap rundt det å dyrke jorda. Du vil kunne forsyne deg rikelig med friske urter og spiselige blomster hele sesongen, og høste grønnsaker fra samdyrkelagets dyrkingsområder. Om du ikke har grønne fingre, kan du jo heller sitte ned på en benk og ta et lite frikvarter.

Arbeidsøkt i et samdyrkelag

Som beboer på Kvarteret kan du være med i samdyrkelaget, og dyrke dine egne grønnsaker.

Fakta om Kvarteret:

I Kvarteret på Lillestrøm kommer det rundt 1000 nye leiligheter og flotte grøntområder, og det meste av tilbud og opplevelser kun 15 minutter unna.​ Du får kort vei til nærmeste bussholdeplass, og togstasjonen tar deg til Oslo S på kun 15 minutter. Tar du toget i motsatt retning er du på Oslo Lufthavn på kun 12 minutter. Det er også fine sykkelveier i nærmiljøet. Det kommer en ny barnehage i tilknytning til Kvarteret. Du vil også ha kort vei til barne- og ungdomsskolen, i tillegg til at det er flere organiserte idretts- og kulturtilbud i nærmiljøet.

Illustrasjon av en kvinne som tenker på et stort hus

I salg nå i Kvarteret

Kvarteret i Lillestrøm – det nye nabolaget der nesten alt av tilbud og opplevelser ikke er mer enn 15 minutter unna. Livet er litt enklere når veien er kort til det du trenger.