Arbeidsøkt i et samdyrkelag

Dyrk grønnsaker og naboskap med Kvarteret samdyrkelag

Mellom blokker og byggeplass skal Kvarteret samdyrkelag slå rot. Samdyrkelaget organiseres av en profesjonell bybonde fra U.Reist.

I boligprosjektet Kvarteret i Lillestrøm, skal et samdyrkelag slå rot våren 2023. Kvarteret samdyrkelag blir et tilbud til beboerne på Kvarteret, hvor både nåværende og framtidige boligkjøpere kan melde seg inn og være med å dyrke sine egne grønnsaker.

 

Bybonden i samdyrkelaget

 

Samdyrking og sosialt samvær

Samdyrkelaget vil driftes av en profesjonell bybonde fra U.Reist, sammen med innsats fra samdyrkelagets andelshavere. Dyrkingen skjer under felles arbeidsøkter sammen med bybonden, som har ansvar for dyrkingen, og organiserer lærerike og sosiale sammenkomster for andelshaverne.

Som andelshaver i Kvarteret samdyrkelag vil du gjennom ukentlige økter lære om grønnsaksdyrking, og delta i et sosialt fellesskap rundt det å dyrke jorda. Du vil kunne forsyne deg rikelig med friske urter og spiselige blomster hele sesongen, og høste grønnsaker fra samdyrkelagets dyrkingsområder. Å være med i samdyrkelaget er både lærerikt og sosialt – og så smaker det fantastisk!

 

Squash høstet fra et samdyrkelag. Foto: Kjetil Korslien

Foto: Kjetil Korslien

 

Stadig flere bønder i byen

Interessen for urbant landbruk er i voldsom vekst. Byfolk dyrker i bakgårder, på tak, på balkonger og i parseller. Kvarteret er ett av flere samdyrkelag som startes opp i 2023. Målet er å ta naturen inn i byene og mellom byggene våre, og gi folk en større nærhet til jorda, kretsløpene og hverandre.

50 andeler til salgs nå

Andelene i samdyrkelaget er forbeholdt beboere og boligkjøpere på Kvarteret. Det finnes andeler med og uten arbeidsinnsats, og for små og store husholdninger.

Påmelding til samdyrkelaget finner du som kjøper i Vibbo, eller ved å ta kontakt med prosjektselger eller din kundekontakt.

Illustrasjon av en kvinne som tenker på et stort hus

I salg nå i Kvarteret

Kvarteret i Lillestrøm – det nye nabolaget der nesten alt av tilbud og opplevelser ikke er mer enn 15 minutter unna. Livet er litt enklere når veien er kort til det du trenger.