Kvinne som smiler foran en vegg med graffiti.

5 grunner til å elske Lillestrøm

Enten du foretrekker skog og mark eller mer urbane gleder, har Lillestrøm noe for deg.

1. En av Norges beste sykkelbyer

Lillestrøm har flere ganger blitt kåret til landets beste sykkelby av Syklistenes Landsforening – og ble på siste måling kun slått av Kristiansand. Kommunen har lagt godt til rette for syklister, med trygge og rødmalte sykkelveier og parkering ved togstasjon og bussholdeplasser. Det gjør det fullt mulig å klare seg uten egen bil i byen. 

Den flate topografien innbyr dessuten til enkel transport på to hjul, enten du skal inn til sentrum, farte rundt i området eller ta deg en treningstur ut på de langstrakte landeveiene. 

 

Gangvei i Lillestrøm med bjørk og fontene

 

2. Et kulinarisk skattkammer

Med årene har Lillestrøm blitt et skinnende skattkammer med kulinariske opplevelser. Og flere av restaurantene er vel verdt et besøk til Lillestrøm i seg selv. 

Her har du valget mellom klassiske gourmetrestauranter med hvite duker, og mer uformelle nabolagsrestauranter fra alle verdenskanter. Prøv autentisk meze fra libanesiske Feniqia, deilig kinesisk sushi fra Chi eller byens beste pasta på italienske Casa Mia.

3. Naturperlene i området 

Befinner du deg i Lillestrøm er det aldri langt til en flott naturopplevelse. Liker du deg i skog og mark byr Romeriksåsene, som er en del av Østmarka, på fine turmuligheter sommer som vinter, mens Nordre Øyeren Naturreservat er et av landets mest artsrike våtmarksområder.  

 

Båthavn i Lillestrøm på sommeren.


 
På Sørum Fritidsgård, som ligger åtte minutter med bil fra torget i sentrum, kan du hilse på blant annet griser, kaniner og hester, og du finner også gode turmuligheter i området her. 

Langs Nitelva og Sagelva, som renner forbi sentrumskjernen, er det laget lange og flotte turstier. Er du glad i å fiske, finner du en av landets beste fiskeelver, Glomma, like ved.

4. Et praktisk knutepunkt 

I Lillestrøm har du kort vei til Oslo, Gardermoen og flere andre destinasjoner på Østlandet. Faktisk finner vi et av landets største kollektivknutepunkt midt i byen. 

Med kun ti minutters reisetid til Jernbanetorget, kommer du deg raskere til Oslo sentrum enn mange som bor i hovedstaden. 

Følger vi togskinnene motsatt vei kommer vi til flyplassen på Gardermoen på like kort tid. 

 


 
Da Aftenposten for noen år siden testet å pendle inn til Oslo fra flere populære boligområder utenfor byen, konkluderte avisen med at reisen fra Lillestrøm ga den klart beste opplevelsen. I tillegg til den enkle og raske togreisen, ble de gode mulighetene for å ta sykkelen inn til Tigerstaden trukket fram. 

5. Kulturbyen 

En «herlig blanding av noe storslagent og intimt» var dommen da NRK var på besøk hos Nitja senter for samtidskunst. Det nye museet, som ligger vis-à-vis togstasjonen, huser flere spennende internasjonale utstillinger. Bygget er i tillegg en arkitektonisk perle i seg selv.  

Det er ikke uten grunn at Lillestrøm blir kalt «kulturbyen». Her kan du velge og vrake mellom en rekke kulturelle opplevelser som festivaler, utstillinger, fotballkamper og store og små konserter.

Illustrasjon av en kvinne som tenker på et stort hus

I salg nå i Kvarteret

Kvarteret i Lillestrøm – det nye nabolaget der nesten alt av tilbud og opplevelser er maks 15 minutter unna. Livet er litt enklere når veien er kort til det du trenger.