boligblokker i Kvarteret med lekeplass i gårdsrommet

Grønne rom for alle

Frukttrær, lekeplasser og mulighet til å dyrke egne grønnsaker. Uterommene i Kvarteret skal gi beboerne en følelse av å ha sitt helt private rom.

– Vi ønsker å skape følelsen av at du har din helt egne hage, forteller landskapsarkitekt Stefán Jón Ingólfsson i LINK Arkitektur.

Han jobber med utformingen av uterommet til Kvarteret i Lillestrøm, et helt nytt nabolag med rundt 1000 nye leiligheter. Området skal bestå av fem kvartaler, knyttet sammen av grønne og varierte uterom.

 

Uteområdene mellom husene i Kvartal 2 i Kvarteret.

 

Disse gårdsrommene skal appellere til lek og aktiviteter for alle i familien. Ingólfsson er opptatt av å legge grunnlaget for et godt nabolag, med møteplasser som gjør det enkelt å komme i prat med andre beboere.

– Dessuten skal det være så frodig og fint at folk har lyst til å være ute. De skal kjenne at de er stolte over å bo her, forklarer Ingólfsson.

Se fem grunner til å elske Lillestrøm

Uterom for alle

I fellesområdene blir det mulig å dyrke grønnsaker, og det kommer frukttrær og bærbusker som beboerne kan plukke fra.

– Det er en stor satsing på at uterommet skal være for alle. Ikke bare mennesker, men insekter og fugler også. Derfor planter vi insektsvennlige planter og busker med bær som fugler kan spise, sier han.

Les også: Dyrk grønnsaker og naboskap med Kvarteret samdyrkelag

 

Foto av parsellhagen i Kvarteret i Lillestrøm.

 

Kvarteret har tidligere vært et større industriområde med store lagerbygg. Det første kvartalet, Nestunet, er under bygging, og skal etter planen være innflyttingsklart i løpet av høsten. Byggingen av det andre kvartalet, Parsellen, er nå også i gang.

Et samlingssted

Nestunet vender mot Nesgata, som skal opparbeides slik at den blir bedre for fotgjengere og syklister.

– I midten av kvartalet er det et stort gårdsrom som skal gjøres om til et sentralt, grønt rom som inviterer til lek og opphold, med hinderløype. I tillegg blir det et eget oppholdsareal til hver inngang, forteller landskapsarkitekten.

Les hvorfor Kvarteret er et nabolag for alle

Kvarteret skal bli et nytt samlingssted for innbyggerne i Lillestrøm, med en egen park som er åpen for alle, i tillegg til et felles torg med trivelige sitteplasser og et stort sykkelbygg til parkering av sykler. Det blir også en flott lekeskulptur der, egnet for flere aldersgrupper.

Det er lagt vekt på å skjerme nabolaget for biltrafikk for å skape en trygg og behagelig atmosfære. Det bygges også en barnehage her og kort vei til barne- og ungdomsskole og organiserte idretts- og kulturtilbud.

Illustrasjon av en kvinne som tenker på et stort hus

I salg nå i Kvarteret

Kvarteret i Lillestrøm – det nye nabolaget der nesten alt av tilbud og opplevelser ikke er mer enn 15 minutter unna. Livet er litt enklere når veien er kort til det du trenger.

Se ledige boliger på Nestunet og Parsellen her: