Par går tur i en park

Stolpejakt i Lillestrøms nye nabolag

Fritidssysselen er mer populær enn noen gang. Nå kan du jakte stolper rundt Kvarteret i Lillestrøm.

– Det beste med Stolpejakten er at vi kommer oss ut selv når dørstokkmila kjennes lang, sier Dag Haugland, styremedlem i Østmarka orienteringsklubb og ansvarlig for Stolpejakten i Lørenskog, Rælingen og Lillestrøm Vest.

Aktiviteten passer for alle, enten du drar alene eller sammen med familie og venner. I tillegg til å være et gratis lavterskeltilbud, er Stolpejakten også en ypperlig måte å utforske nye områder på. Jakten tar deg blant annet med til spennende nabolag og bortgjemte parker og torg som du ellers ikke ville ha oppsøkt.

 

Familie sykler langs en elv

 

Nå er det satt opp stolper mellom det som skal bli nye hus og gårdsrom i Kvarteret, rett ved Lillestrøm sentrum. Ved å finne og registrere stolpene på mobilen, kan du lese mer om området som er i stor utvikling.

Stolpejakt fungerer som følger: Når du har funnet en stolpe, registrerer du den på papir, nettside eller via en egen app. Hver registrerte stolpe gir deg et lodd i trekningen av flotte premier. En stolpe er enten grønn, blå, rød eller svart etter hvor tilgjengelig den er. De grønne er lettest, og de kan du komme bort til med rullestol.

 

Barn leker på klatrestativ mens foreldre ser på

 

Konseptet startet i Sverige og ble først importert av det norske orienteringsmiljøet for rundt ti år siden. De siste årene har populariteten virkelig tatt av, og i fjor var det mer enn 240 000 stolpejegere rundt om i Norge.

– I fjor var det 18 000 registrerte deltagere i våre tre kommuner. Mange har blitt helt hekta, sier Haugland, som selv registrerte hele 2600 stolper i 2021.

Det er ingenting som tyder på at stolpedillaen kommer til å dø ut med det første. Bare i år er tusenvis av stolper satt ut i hele 175 kommuner.

Legg gjerne turen innom Kvarteret – og god stolpejakt!