Kafe omringet av trær og busker på Ulven.

Full forvandling på Ulven

Ulven har utviklet seg til å bli en moderne og urban bydel, med grønne løsninger og levende nabolag.

Industrien er i ferd med å flytte ut fra Ulven, og inn kommer menneskene. Husene har reist seg, trær har blitt planter, det har kommet torg og miljøgater, kafeer og butikker. Folk har begynt å finne sin plass i den splitter nye bydelen. I alt blir det 2000 boliger når alt står ferdig, og i tillegg skal 4500 arbeidsplasser også bidra til puls og liv på Ulven.  

– Selv om Ulven i mange år var et sted litt utenfor allfarvei, er det faktisk samme avstand fra Jernbanetorget til Ulven som det er fra Jernbanetorget til Majorstua. En så sentral beliggenhet gir et veldig godt utgangspunkt for å skape sted der det er fint å bo, sier prosjektsjef i OBOS, Stian Svae.  

 

En mann som vanner blomster, mens en dame planter blomster på en takterrasse på Ulven.

 

Flott utsikt 

Ulven ligger rett ved Økern T-bane, ikke langt fra Valle Hovin. Boligene her ligger høyt og fritt, og fra takterrassene er utsikten over Oslo uslåelig.

– Det har vært viktig for oss at takterrassene skal bli attraktive å bruke for alle beboerne, og vi har lagt til rette for dyrkemuligheter og ulike sittesoner for å gjøre terskelen lavere for folk å trekke opp hit, sier Svae.

I tillegg til takterrassene har også beboerne grønne og skjermede gårdsrom. Her kan man slå av en prat med naboene, slippe ungene ut for å leke eller trekke seg tilbake med en bok og en kopp kaffe.  

 

Nærbilde av en benk i Ulven park.

 

Grønne løsninger 

Som en sentral del av Hovinbyen, Oslo kommunes største byutviklingsprosjekt, står grønn mobilitet helt sentralt på Ulven.

– Hele prosjektet har en gjennomtenkt, grønn tankegang. Utbyggingen er en fullstendig transformasjon, fra lager og industri til levende nabolag med grønne løsninger, sier Svae. 

Flytter du til Ulven får du enkel tilgang til bildeleordninger, tilrettelegging for sykkel, og oppvarming ved bruk av overskuddsvarme fra noen av bedriftene på Ulven. I tillegg jobbes det med å få tilbake noe av fugle- og insektslivet fra den gangen Ulven var en gård i Aker. I Ulvens grønne hjerte, parken, er det plantet 70 trær og 2500 stauder for at både humler og folk skal trives. 

 

Travelt T-banestopp ved Ulven.

 

Stor utvikling 

– Ulven park er sentralt plassert i den nye bydelen, en grønn og attraktiv møteplass for alle som bor i området, sier Svae.  

Her er det balløkke, petanque-bane, sykkelbane og lekeområder, masse sitteplasser i form av benker av forskjellig slag, og til vinterbruk: en akebakke. I parken vokser det blant annet epletrær og pæretrær, eik, bjørk og furu. Det blir et eget område med blomstereng, med blåklokke, smørblomst og tiriltunge, og en liten skogkant med hvitveis og storkenebb. Parken er et fristed for hele området, og alle boligene på Ulven har kort vei hit. 

– Vi vet at mange som kjøper leilighet her setter pris på å flytte inn i et nytt område der det skjer mye og man selv blir en del av utviklingen. Ulven har vært og kommer fortsatt til å være i enorm utvikling, og med alt som skjer i resten av Hovinbyen er dette virkelig et flott og spennende sted å bo, sier Svae.