Foto av et par med flytteeske som flytter inn i en ny bolig.

Trygt å kjøpe bolig – selv i et turbulent marked

Det skal føles trygt å kjøpe ny bolig. Med OBOS Boligbytte får du som er på flyttefot litt større forutsigbarhet og trygghet.

Når du kjøper bolig, kan det være nervepirrende å ikke vite hva du får for den du skal selge. I dagens marked, med rentestigning, høye strømpriser og generelt høyt prisnivå, er mange usikre på hvor lett det blir å selge den gamle boligen, hvor lang tid det kan ta og hvilken pris det går an å forvente. 

– Det er helt naturlig at mange er usikre nå. I et turbulent boligmarked er det ofte knyttet bekymringer til hvordan man kommer ut av salgsprosessen, sier Ingunn Andersen Randa, konserndirektør i OBOS. 

Likevel er det mange som skal kjøpe bolig, enten fordi de vil eller fordi de må. OBOS Boligbytte gjør at du slipper å lure på om den gamle boligen blir solgt, og du vet nøyaktig hvor mye egenkapital du har til rådighet når du skal kjøpe en ny bolig.

Sjekk ut boliger med OBOS Boligbytte

 

Foto av Ingunn Andersen Randa, Konserndirektør i OBOS, ute på sommeren.

 

Hovedprinsippet ved OBOS Boligbytte er at OBOS tar boligen din i innbytte når du skal kjøpe en ny OBOS-bolig, som en delinnbetaling. Boligen som tas i innbytte må ha lavere pris enn den nye boligen og den må ligge i et sentralt område.  

Ordningen gjelder utvalgte enheter i nyboligprosjekter rundt om i landet, både innflyttingsklare boliger og boliger i prosjekter som er under bygging eller skal bygges snart.  

– Selv i et turbulent og svingende boligmarked er det mange som ønsker – og trenger – å kjøpe et nytt sted å bo. Med OBOS Boligbytte slipper de å lure på om den gamle boligen blir solgt, og de vet akkurat hvor mye egenkapital de har til rådighet når de skal kjøpe en ny bolig fra oss, sier Randa.