Marthe Saltvik og Jonas Refseth nyter utsikten og solen fra en balkong.

Gikk fra å leie til å eie med OBOS Deleie

Kjæresteparet Jonas Myhr Refseth (26) og Marthe Saltvik (26) fikk råd til sin første leilighet med OBOS Deleie – og fikk endelig et ekstra soverom.

– Da vi for alvor startet boligjakten i sommer ønsket vi veldig gjerne å finne noe i området her. Men når du både vil ha stor plass, og bo sentralt, blir jo prisene litt stive, sier Jonas.

Sammen med kjæresten Marthe har han de siste tre årene leid leilighet på Ensjø i Oslo. De er opprinnelig trøndere begge to, men trives godt i hovedstaden – og i området.

– Blir deilig å ikke føle at du bor i noen annens leilighet. Gleder meg til å kunne henge opp hva vi vil på veggen, eller kjøpe nytt kjøleskap, uten å måtte spørre om lov først, forteller Jonas Myhr Refseth.

Kjøpte 60 prosent av leiligheten

Løsningen ble å kjøpe et nytt hjem med OBOS Deleie. Som betyr at Marthe og Jonas nesten halverte lånebehovet – og halverte kravet til egenkapital.

– I første omgang har vi kjøpt 60 prosent av leiligheten, men planen er å eie hele til slutt, forteller Jonas.

Jonas og Marthe kan kjøpe seg større eierandel når de ønsker. Paret planla først å kjøpe 50 prosent, men da de fikk høyere finansieringsbevis enn forventet slo de til med 60 prosent fra start.

– Vi ble veldig glade da vi fant ut at OBOS Deleie fantes, sier Marthe Saltvik, og legger til:

– For oss gav det muligheten til å se etter leiligheter med ekstra soverom, som var det vi ønsket oss aller mest.

Stor forskjell

– Vi flytter til 80 kvadratmeter! Nå leier vi 49, så det blir ganske stor forskjell.

Med OBOS Deleie fikk paret muligheten til å kjøpe den leiligheten de ønsket seg – med det ekstra soverommet – der de ønsker å bo.

– Vi hadde aldri trodd at vi skulle ha råd til en leilighet på 80 kvadratmeter, som i tillegg er splitter ny. Så om to år flytter vi inn i en fireromsleilighet, sentralt i Oslo, akkurat slik vi ønsket oss, sier Jonas.

Dette er OBOS Deleie

  1. illustrasjon av et nøkkelknippe

    Med OBOS Deleie kan du kjøpe halve boligen, eller mer, og bo i hele. For resten av boligen betaler du et månedlig beløp, tilsvarende markedsleie, til OBOS.

  2. Illustrasjon av et kakediagram

    Hvis det passer for både deg og lommeboka, kan du øke eierandelen din når som helst, inntil du eier hele boligen selv.

  3. Illustrasjon av mange gullmynter stablet oppå hverandre

    Du kan selge når du selv vil ved å oppløse sameiet mellom deg og OBOS. Da vil boligen legges ut i markedet for salg.

Gleder seg til større frihet

Paret anbefaler andre i samme situasjon til å sjekke opp ulike finansieringsmuligheter gjennom OBOS.

– For oss er det helt perfekt å leie den siste biten, for å kunne bo både stort og sentralt. Nå får vi flyttet inn i en splitter ny og stor leilighet, i stedet for å bo lite og trangt i mange år til, sier Jonas fornøyd.

– Ja, uten muligheten til å kjøpe med OBOS Deleie hadde vi nok fortsatt vært på leting etter drømmeleiligheten, eller spinket og spart hver krone til mer egenkapital, fastslår Marthe.