Hopp til innhold

OBOS Oppstart

Er du gründer og på jakt etter en investor? OBOS investerer i spennende oppstartsselskaper hvor vi aktivt kan bidra til utvikling og vekst.

Kvinner ser i VR-briller

Vi investerer...

i ting vi tror på, i gründere og oppstartsselskaper som bidrar til utvikling og vekst i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen – med fokus på miljø og bærekraft.
To bygningsarbeidere skuer utover byen

Vi ønsker å bidra...

til innovasjon og digitalisering, noe det har historisk sett har vært lite av i i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Heldigvis er det i ferd med å endre seg.
Personer sitter rundt et bord

Vil du presentere deg...

send en e-post til oppstart@obos.no, så hører du fra oss. Vi samarbeider med selskaper i en tidlig fase ved å bruke vår erfaring, kompetanse og kapital.

Store forventninger til 7Analytics

7Analytics utvikler et digitalt analyseverktøy som kan forutsi risiko og dermed forhindre ødeleggelser på eiendom og infrastruktur knyttet til vær og klima.

Digitale nøkler fra Unloc

Da OBOS investerte i teknologiselskapet Unloc, startet samtidig et omfattende prosjekt for å gi borettslag og sameier digitale nøkler.
Marthe Prestegaard i Plaace mottok stipendet i 2022

Stipend til kvinnelige gründere

Hvert år deler vi ut et stipend til kvinnelige gründere i bygg- og eiendomsbransjen. Målet er å trekke flere kvinnelige gründere til PropTech, en bransje som i dag er svært mannsdominert. Marthe Prestegaard i Plaace mottok stipendet i 2022.

Våre superstjerner - selskaper vi har investert i

Relynk

Relynk samler, strukturerer og gir tilgang til sanntidsdata fra kommersielle bygg. Dataplattformen gir proptech-selskaper tilgang til data som legger grunnlag for å kunne tilby bedre tjenester til bygg.

Logoen til 7Analytics

7Analytics

7Analytics bruker AI og maskinlæring for å modellere og forutsi flomfare, overflatevann og andre naturfarer.

Plaace

Plaace tilbyr data og innsikt for å forstå aktiviteten i handelsområder. Kombinert med en markedsplass for å finne butikklokaler og leietakere.

Parqio

Parqio er en tech-startup som tilgjengeliggjør garasjeanlegg for fremtidens tjenester og behov gjennom sin komplette plattform for tilgangsstyring.

Wanda

Wanda henter, lagrer, fikser og returnerer ting til kundene på døren. Gjennom teknologi baner de vei for sirkulær logistikk og fjerner barrierer for gjenbruk og merbruk.

Otovo

Fremtidens energiselskap gjør det enkelt å produsere grønn energi på eget tak.

Logoen til Catenda

Catenda

Skybasert samhandlingsplattform (BIM-modellering) for byggebransjen

Unloc

Bygger det digitale nøkkelknippet for adkomst i bolig- og næringsbygg

Hybel.no

Markedsplass for hybler og digital utleieforvaltning

Antler

Selskapsgenerator og fond som bygger og investerer i tidligfase-selskaper

Construct Venture

Fond som investerer i tidlig-fase selskaper innen bygg og anlegg med globalt potensial, eies av OBOS og AF Gruppen

Senseloop logo

Senseloop

Senseloop er et selskap som tilbyr avansert datainnsamling ved hjelp av droner.

Avhendet portefølje

Spacemaker

Programvare basert på kunstig intelligens for eiendomsutviklere. Selskapet ble solgt i 2020.

Illustrasjon av hånd som holder mobil

Ta kontakt

Vil du presentere selskapet ditt, eller har du spørsmål om OBOS Oppstart? Send oss en e-post, så hører du fra oss.

oppstart@obos.no

OBOS er en døråpner og en sterk støttespiller som har betydd mye for oss. Som investor er OBOS profesjonelle, godt forberedt og ambisiøse. De bidrar til verdiutviklingen i selskapet og er gründervennlige i handling, ikke bare i ord og powerpoint.

Andreas Thorsheim, CEO Otovo

Samarbeidet med OBOS er utrolig verdifullt for Unloc. Vi har et felles oppdrag om å gjøre hverdagen enklere for alle med en inngangsdør. Nå skal vi revolusjonere hvordan verdens nøkler deles og brukes

Gründer og daglig leder i Unloc, Kris Riise

OBOS har virkelig imponert oss. Ikke i utgangspunktet for villigheten til å satse kapital alene, men for å være modige nok til å virkelig ta i bruk ny og uprøvd teknologi i større skala. For et ungt og ambisiøst selskap er dette helt avgjørende, og jeg har hittil ikke møtt et selskap som er mer opptatt av å levendegjøre investeringene de gjør.

CO-founder i Spacemaker, Anders Kvåle