Hopp til innhold

BankID

BankID er din personlige elektroniske legitimasjon når du skal identifisere deg eller signere noe på nett.

Kom i gang med BankID-appen

Det er ikke lenger mulig å bestille eller fornye BankID på mobil. Du bør derfor laste ned BankID-appen om du ønsker et alternativ til kodebrikke. Da slipper du å risikere å ikke få logget inn i nettbanken og betalt regningene dine.

Les om BankID-appen her

Dette er BankID

BankID er en trygg og sikker elektronisk legitimasjon som brukes for å identifisere deg på nett. Mens du i den fysiske verden identifiserer deg med pass eller førerkort, kan du i den digitale verden bruke BankID for å bekrefte hvem du er. BankID bekrefter din identitet på linje med den håndskrevne signaturen din. Du skal derfor aldri dele passord eller kodebrikke med andre. Er du over 13 år, kan du bestille BankID.

Mer enn bare innlogging

BankID kan brukes til blant annet innlogging i nettbanken, og kan brukes på tvers av bankene du er kunde i. Du kan dessuten signere dokumenter elektronisk ved å bruke BankID. Du slipper med andre ord å møte opp personlig eller sende dokumenter i posten, for eksempel ved søknad om barnehageplass, bud på bolig, lånesøknad eller tinglysning av dokumenter.

Hva er forskjellen på BankID, BankID-app, kodebrikke og mobilbank?

 • BankID

  BankID er din personlige legitimasjon på nett, og utstedes av banken. Når du logger inn med BankID kan du enten bruke kodebrikken med engangskoder, eller BankID-appen sammen med det personlige passordet ditt.

 • Kodebrikke

  Du trenger en fysisk kodebrikke for å aktivere BankID. Kodebrikken lagrer engangskoder og kan kun brukes til innlogging i den banken du har fått brikken fra, frem til du har aktivert bankID. Selv om du tar i bruk BankID-appen som digital kodebrikke, må du ikke kaste den fysiske kodebrikken. Du kan få bruk for den hvis diu mister mobilen og må aktivere BankID-appen på nytt.

 • BankID-appen

  BankID-appen er din digitale kodebrikke som du bruker i stedet for den fysiske kodebrikken. Du velger alternativet «BankID» når du logger inn, og identifiserer deg med appen og det personlige passordet ditt. Raskt og enkelt – helt uten kodebrikke.

 • Mobilbank

  Mobilbanken er en app som du laster ned på mobilen. Her får du tilgang til det samme som i nettbanken. Du aktiverer mobilbanken med BankID eller kodebrikke, og du kan velge om du fremover vil logge inn med en kode du lager selv, ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk.

;