Foto av høyblokka på Hammersborg Torg 3, tatt fra parkeringsplassen foran bygget.

Blå Kors flytter kjøkken og lettvegger til Hammersborg Torg

Blåkors får nytt hovedkontor en snau kilometer fra sine tidligere lokaler i Storgata.

Hammersborg Torg 3 er ett av tre sammenkoblede kontorbygg på til sammen over 31.000 kvadratmeter, sentralt ved regjeringskvartalet og Youngstorget. I forbindelse med oppussing av egne kontorlokaler i Storgata, har Blå Kors signert en leieavtale ut 2025 med OBOS Eiendom.

– Vi er svært fornøyde med en så stor signering i dagens marked. Blå Kors blir et godt tilskudd til den nåværende leietakermiksen, og vil fylle hele åtte etasjer, sier eiendomssjef Øystein Embretsen.

Eiendomssjef i OBOS Eiendom, Øystein Embretsen.

Fokus på ombruk

Ombruk har stått sentralt i dette prosjektet. Kjøkkeninnredninger er flyttet fra Storgata for ikke å bygge nye på Hammersborg. Til den nye adressen, har de tatt med seg de gamle kontormøblene, flere lettvegger, dører og kjøkken.

Fra hovedkontoret på Hammersborg Torg vil Blå Kors drive sitt ideelle arbeid innenfor oppvekst, avhengighet og inkludering. De driver blant annet mye godt arbeid for barn og familier som i disse dager strever med å få endene til å strekke til og er store innenfor sosial bærekraft.

Blå Kors vil også drive tjenester, blant annet poliklinikken og Blå Kors kompasset, som begge driver spesialiserte tilbud knyttet til alkohol, rus og annen avhengighet.

Generalsekretær i Blå Kors, Trine Stensen, sier at organisasjonen allerede etter en uke har kommet godt på plass i de fine og lyse lokalene på Hammersborg.

Flere andre ideelle organisasjoner holder også til i bygget. Både Kirkens Bymisjon, Caritas Norge og PiO – Pårørendesenteret i Oslo har en etasje hver.