Foto av to kraner på en byggeplass på Ulven.

Fra industriområde til nabolag

Med et stadig større utvalg av butikker og serveringssteder, er bygulvet på Ulven i ferd med å bli en yndet destinasjon for både beboere og besøkende.

På Ulven får man alt man trenger i hverdagen, og attraktive nisjebutikker som er verdt turen i seg selv.

– Da vi var med på Open House Oslo, var det mange byutviklere som syntes området var spennende. Det er en annerledes miks med alt fra hundefrisør og bruktbutikk, til dagligvare og kafé. Her får du alt du trenger i hverdagen, så du slipper å sette deg i bilen, sier Trine Haagensen, markedsansvarlig for destinasjon Ulven i OBOS Nye Hjem.

I det gamle industriområdet er et nytt nabolag i ferd med å vokse fram. To borettslag er allerede ferdigstilt og innflyttet, og når alt står klart skal området huse 1600 boliger. Samtidig får byggenæringen 4500 arbeidsplasser bare et steinkast unna når Construction City står klart i 2025. Dette kommer til å bidra til enda høyere aktivitet i området, og et større næringsgrunnlag for bygulvaktørene.

– Vi opptatt av å skape liv mellom husene, og vi ønsker at det skal være aktivitet i førsteetasjene våre, med lys og liv i vinduene. På Ulven har OBOS en egen nabolagsvert, som sammen med beboerne skal bygge opp det nabolaget de ønsker at dette skal bli. Vi ser at det allerede spirer og gror fram et spennende nærmiljø, sier Haagensen.

Noe for enhver

Ulven er en viktig del av den stadig voksende Hovinbyen, med nærhet til både kollektivtransport og kulturtilbud. Flere kommersielle aktører har allerede etablert seg i næringslokalene på bakkeplan, og flere butikker og spisesteder er på vei.

I tillegg til populære beboerfavoritter som Kiwi, Apotek 1 og Ulven Frisør, får stadig flere besøkende øynene opp for lokale nisjebutikker. Dette kan være gjenbruksfavorittene Bærekraftig Gjenbruk og Faded, hundefrisøren Posypets og Middelhavets delikatesser – en greskinspirert butikk og kafé med middelhavsprodukter. Wraps & Coffee er et populært spisested både for naboer og folk på farta, og like over påske kommer også en sushiforretning på plass.

– Det å bo eller arbeide på et sted hvor det er et servicetilbud gir en helt annen totalopplevelse. Man trenger ikke dra noe sted, og kan både handle og ta en kaffe der man er. Jeg tror butikkene og spisestedene på Ulven har mye å si for å skape et godt bomiljø, og etter hvert som området utvikler seg kommer også kundegrunnlaget i området til å gjøre det samme, sier Odd Rune Tenfjord, eiendomssjef i OBOS Eiendom.

Han tror at ferdigstillelsen av Construction City og stadig flere boliger kommer til å bidra til et yrende folkeliv i Ulvens gater.

– Vi håper at de som går til og fra buss eller kollektivtransport vil stoppe opp og ta en liten pause på en uterestaurant eller gå innom en butikk og handle litt. Dersom vi ønsker å beholde nærbutikkene våre, må vi venne oss til å bruke dem. Det gjelder både beboere og de som jobber i området. Her på Ulven kan man gjøre mange gode kjøp til en hyggelig pris, og vi håper stadig flere får øynene opp for hvor fint det er i ferd med å bli her, sier Tenfjord.