Bilde av mennesker utenfor kontorbygg i Kværnerbyen

Nexans flytter fra Helsfyr til Kværnerbyen

Som første leietaker har Nexans Norway AS sikret seg i underkant av 7 000 kvadratmeter i det nye kontorbygget Oslo K i Kværnerbyen i Oslo.

- Vi er glade for at første leietaker er signert, og at de ser de fleksible og fremtidsrettede mulighetene i bygget. Nexans hadde flere viktige kriterier som måtte bli oppfylt, blant annet fleksibilitet, smart-teknologi, miljøvennlig profil og sentral beliggenhet, sier konsernsjef næring i OBOS, Nils Morten Bøhler.

Nexans vil overta de nye lokalene i september 2021. Det første som vil møte ansatte og kunder i bygget er et stort, åpent og moderne velkomstsenter med kantine og café i 1. etasje. I tillegg vil Nexans få tilgang til et moderne møteromsenter med auditorium med plass til 180 personer.

Oslo K blir sertifisert etter miljøstandarden BREEAM-NOR nivå Excellent.

Bærekraftig kontorbygg

Oslo K består av tre sammenkoblede bygninger med store vindusflater og eksklusive materialer. Samlet areal blir 40 000 kvadratmeter fordelt på 11 etasjer over bakken og to kjelleretasjer med parkeringsanlegg for 220 biler. Bygget vil ha plass til rundt 1800 arbeidsplasser.

- Vi ser fram til å flytte inn i nye og moderne lokaler i Kværnerbyen, sier administrerende direktør i Nexans Norway, Ragnhild Katteland.

Nexans er ledende leverandør av kraft-, tele-, installasjons- og varmekabler i Norge, og er blant verdens ledende innen offshore-kontrollkabler og høyspente sjøkabler. OBOS Eiendom har valgt å benytte Nexans som leverandør av byggets hovedkabler og varmekabler.

Om Kværnerbyen

OBOS har transformert den tradisjonsrike industritomten til et område som nå igjen yrer av liv og røre. De første beboerne flyttet inn i 2007, og i dag består Kværnerbyen av ca. 1700 leiligheter med rundt 3500 beboere her. Området har et levende bymiljø med serveringssteder, butikker, servicetilbud, og arbeidsplasser. Når Oslo K og Turbinveien 2-4 er ferdig vil det være over 3 000 arbeidsplasser her.

For mer informasjon kontakt:

Konsernsjef næring Nils Morten Bøhler i OBOS, tlf. 90 56 43 51, nils.morten.bohler@obos.no
Kommunikasjon- og markedsdirektør Kristin Hessen i Nexans, tlf. 90 87 42 08, kristin.hessen@nexans.com