Bilde av Naomi ny leder for Construction City Cluster

Ny leder i Construction City Cluster

– Det er en stor ære å få lede næringsklyngen til Norges største fastlandsnæring, sier Naomi Ichihara Røkkum som nå er i gang som CEO for Construction City Cluster.

Construction City Cluster består av over 100 klyngemedlemmer, og omfatter alt fra lovende oppstartsbedrifter til forskningsinstitusjoner og store entreprenører og eiendomsselskaper. 

Naomi - ny klyngeleder

– Jeg gleder meg til å ta fatt i arbeidet, for dette handler om å skape konkurransekraft i bærekraft. Våre medlemmer forstår at fremtidens vinnere er dem som tar tydelige grep i dag. Vi er nødt til å knytte kloke hoder i oppstartsmiljøer, akademia og bedrifter tettere sammen, sier hun.

Den nye daglige lederen peker på at bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen står for store utslipp, har lav grad av forsknings- og utviklingssamarbeid, og rekrutteringsbehov som krever nytenkning.

Construction City Cluster

– De store utfordringene betyr for meg stort uforløst potensiale. Construction City Cluster er en unik møteplass der vi sammen finner nye konkurransedyktige løsninger på sentrale bransjeutfordringer som miljø og mangfold. Det handler om å henge med i tiden, understreker Røkkum.

Røkkum kommer fra stillingen som fagsjef i Norsk Eiendom, hvor hun blant annet utviklet en bærekraftstrategi for eiendomsbransjen. I tillegg til bransjebakgrunn, har hun også jobbet i universitets- og høyskolesektoren og vært politisk rådgiver for daværende klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Daniel K. Siraj, konsernsjef i OBOS og styreleder i Construction City Cluster, er godt fornøyd med ansettelsen.

– Vi ønsker å skape en ledende destinasjon for bransjesamarbeid på Ulven i Oslo, og med Naomi på plass kommer dette arbeidet til å skyte fart. Hun har god bransjeforståelse, og en drivkraft klyngens medlemmer kommer til å nye godt av, sier han.

 

Om Construction City Cluster

Næringsklyngen Construction City ble etablert i 2018, etter et initiativ fra OBOS, AF Gruppen og Betonmast. Klyngen består i dag av over 100 virksomheter, som i fellesskap arbeider for innovative og bærekraftige løsninger i bygg, anlegg- og eiendomsbransjen. Klyngen omfatter hele verdikjeden fra lovende oppstartsbedrifter til store entreprenører, og er stedet aktører møtes for å dele innsikt, etablere samarbeidsprosjekter og løfte bransjens samlede konkurransekraft.    

For mer informasjon, se www.constructioncity.no.