Bilde av hovedinngang Holmlia Senter

Ny utescene, torg og lekeplasser på Holmlia

Møteplasser for store og små var et av de sterkeste ønskene fra Holmlias befolkning i forbindelse med oppgraderingen av Holmlia senter. Nå står utendørs kulturscene, lekeplasser og uteservering klare for bruk.

– Da vi startet for over to år siden fikk vi hjelp av Oslo Sør-satsningen som hadde samlet solid innsikt i hva Holmlias befolkning savnet. På lista stod scene, torg og uteservering, i tillegg til møterom for lokale lag og foreninger. Alt dette har vi nå gleden av å kunne levere på Holmlia, sier leder for byggeprosjektet fra OBOS, Geir A. Fredriksen.

Holmlia senter har fått et betydelig løft etter en omfattende om- og påbygging. Da senteret endelig åpnet i november stod flere tusen kvadratmeter med butikker, spisesteder, møteplasser og kontorlokaler klare for bruk. I tillegg kommer oppgraderte utearealer med torg, scene, klatrevegg og uteservering.

Betydelig investering

Oppgraderingen av senteret og områdene rundt er en del av OBOS sitt langsiktige bidrag for å bidra til Holmlia sin utvikling.

– OBOS hadde et sterkt ønske om å bidra til god områdeutvikling på Holmlia. Til sammen har vi brukt flere titalls millioner kroner bare på å oppgradere uteområdene. Nå håper vi folk på Holmlia vil gjøre uteområdene til sine og at spesielt kulturlivet på Holmlia vil ta i bruk både utescenen og torgene til sine arrangementer, sier Fredriksen.

Nye gang- og sykkelveier er også en del av oppgraderingen, samt 300 sykkelparkeringer hvorav en god del med lademuligheter.

Utendørs kulturscene, lekeplasser og uteservering

Holmlia senter består både av en ute- og en innedel. Mellom butikkene og serveringsstedene ute ligger fire nye torg. Området har fått en helhetlig utforming, med beplantning, sittemøbler og utsmykking. Gatedekket er inspirert av både den kjente norske Marius-genseren og mer sydlige mønster.

Illustrasjonsbilde av Holmlia senter

Holmlia torg, som vender ut mot bussholdeplassen og togstasjonen, er egentlig Oslo kommunes tomt. Utformingen og oppgraderingen av dette torget er gave fra OBOS til bydelen og alle som bor på Holmlia. Gaven ble gitt i forbindelse med OBOS’ 90-årsjubileum. Plassen er fylt med langbord, utendørs kulturscene og klatrevegg. Her er det muligheter for mange og ulike arrangement for store og små.

Bilde av uteområdet til Holmlia Senter

Nå skal torgene fylles med mennesker og scenen med underholdning. Holmlia får sine etterlengtede møteplasser. Både beboere, idretts- og foreningsliv er velkomne til å ta møteplassene i bruk.

 

Markedsplassen, er gaten mellom butikkene i utedelen av senteret og er stedet butikkene kommer til å trekke ut for å lage liv i gatene på utvalgte dager. Her er det også sitteplasser under tak.

Biblioteksplassen eller aktivitetsplassen, er opparbeidet med beplantning, blomster og sitteplasser. Her kommer blant annet Deichmanske bibliotek til å kunne ha sine utearrangementer.

Bydelstorget ligger mellom senteret og kulturkafeen. Her gjøres det plass til at flere av spisestedene kan ha sine uteserveringer når årstiden tillater det. I tillegg blir det sittebenker og «solsenger» som kan benyttes fritt, uavhengig av uteserveringene. Lekeplassen for de minste og balanseapparatene for større barn er allerede blitt veldig populære. Her yrer det av liv hver dag.

Møterom til utlån

I tillegg til at folk kommer til å møtes på senterets spisesteder og butikker, har Søndre Nordstrand bydel planer om å leie ut møterom til lokale lag og foreninger på kveldstid. Tilgang til denne type møterom utpekte seg som et udekket behov i dialogen med kultur- og foreningslivet på Holmlia.

Grønt uteområdet med sitteplasser på Holmlia Senter