OBOS Jubel på Tveita Senter

OBOS gir tilbake

Korps, idrettslag og foreninger er hardt rammet av koronapandemien. Tusenvis av arrangementer og aktiviteter ble avlyst også i år. Det fikk OBOS til å etablere en ny støtteordning etter koronautbruddet i fjor: OBOS Jubel.

OBOS gir millionstøtte til 600 lag og foreninger

Over 600 idrettslag, korps og kulturtilbud landet rundt får nå til sammen 20 millioner kroner i støtte fra OBOS etter forslag fra OBOS-medlemmene.

 

OBOS Jubel

Korps, idrettslag og foreninger er hardt rammet av koronapandemien. Tusenvis av arrangementer og aktiviteter ble avlyst også i år. Inntektene frivilligheten er avhengig av for å holde hjulene i gang, er borte.

Det fikk OBOS til å etablere en ny støtteordning etter koronautbruddet i fjor: OBOS Jubel. 617 lag og foreninger over hele landet, og spesielt i områder med mange OBOS-medlemmer, har fått til sammen 20,5 millioner kroner.

Glad for støtte

- Etter et tøft år med korona kommer denne støtten utrolig godt med. Eksakt hva pengene skal gå til er vi litt usikre på, men at de kommer godt med er det liten tvil om. Det blir enten til sosial utjevning, nytt utstyr eller rehabilitering, sier daglig leder for Oppsal Jørgen Grydeland.

Sponsorrådgiver i OBOS, Eddie Chr. Thomas, var til stede, sammen med senterleder Mona Bråten ved utdelingen på Tveita Senter. Her mottok representanter fra Oppsal Håndball og Fotball sjekken på 75.000 kr. Til uken deles det også ut på Manglerud, Holmlia og Lambertseter Senter til lokale idrettslag, korps og foreninger.

Tveita Senter er stolt samarbeidspartner av Oppsal håndball og fotball, og ser frem til gjenåpning av idretten og tilstedeværelse på stadioen igjen. 

Medlemmene nominerte

Alle de over 500 000 medlemmene i OBOS ble invitert til å tipse lag og foreninger som kunne trenge påfyll i en slunken klubbkasse. Fordelingen av penger er gjort med utgangspunkt i dette store medlemsengasjementet.

Resultatet ble 1100 søknader fra alt fra idrettsklubber til korps og teatergrupper.

– Vi vil være med på å dekke tapte inntekter fra aktiviteter det ikke har vært mulig å gjennomføre – som vaffelsalg, loppemarkeder og billettsalg. Lag og foreninger er en viktig del av det norske samfunnet og bidrar enormt inn i det store samfunnsregnskapet. Det er viktig at disse tilbudene overlever. Barn og unge får fritidstilbud, og vi får alle noe å glede oss over når vi forhåpentlig snart igjen kan gå på konserter og kamper. Jeg er glad vi har kunnet gi en håndsrekning til så mange, og takknemlig for at så mange medlemmer har engasjert seg i tildelingen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

OBOS tar samfunnsansvar

Rundt 12 millioner kroner av årets pott går til idretten, resten til ulike kulturtilbud og foreninger.  

229 lag og foreninger i Oslo har til sammen fått nesten ti millioner kroner, resten er fordelt til aktiviteter i andre byer og steder hvor OBOS har mange medlemmer. For eksempel har 43 lag og foreninger i Bergen fått til sammen drøyt 1,3 millioner kroner, mens frivilligheten i Stavanger er tildelt nesten 850 000 kroner.

– Vi må erkjenne at det normale livet ikke kom i gang igjen like fort som vi hadde håpet. Fortsatt taper frivilligheten store inntekter og aktivitetene er ennå ikke skikkelig i gang igjen. Dette viser at det var nødvendig å videreføre ordningen også i år, sier Siraj.

Da ordningen ble etablert i fjor ble også potten delt på rundt 600 lag og foreninger. I tillegg bidrar OBOS med betydelige summer gjennom programmet OBOS gir tilbake. Det er vedtatt av OBOS-medlemmene i generalforsamlingen at inntil 10 prosent av overskuddet i OBOS kan gå til samfunnsnyttige formål.

 

På bildet: Sponsorrådgiver i OBOS Eddie Chr.Thomas, representanter fra Oppsal håndball og fotball, senterleder Tveita Senter Mona Bråten