Oslo K: Byens mest sentrale bygg til randsone-pris

Visste du at Kværnerbyen er like nært Oslo S som Slottet? Bydelens nyeste næringsbygg har 30 000 kvadratmeter kontorlokaler som kan utformes etter de krav til bruk og sikkerhet som din virksomhet måtte ha.

Bare 1800 meter fra sentrale Oslo er det nå mulig å få lokaler i et nytt smartbygg med alle servicetilbud, og enkel kommunikasjon til og fra omådet. Som en av de første leietakerne vil dere ha mulighet til å tilpasse lokalene helt etter eget ønske.  

– Bygget har gjennomgående flater, men fremstår utenfra som tre bygg. Arkitekturen gjør det mulig å tildele større selskap egen inngang, skjermede kontorarealer og egne soner for skallsikkerhet, eller å utnytte de store flatene på tvers. Uansett kan man dra nytte av tjenestetilbudet og andre fasiliteter i og rundt bygget, forklarer Nils Morten Bøhler, konserndirektør for næringseiendom i OBOS Eiendom.

Flere fordeler ved å velge Kværnerbyen

OBOS har utviklet Kværnerbyen med over 1600 boliger, og sluttfører nå en mangeårig bydelsutvikling ved å tilføre området et helt nytt næringsbygg som kan romme opptil 2000 ansatte.

– Vi tilbyr sentrumslokaler til randsonepris. Det tar fem minutter med buss til Jernbanetorget. Nærmeste holdeplass er rett utenfor døra og nest nærmeste 100 meter unna, rutene går mange ganger i timen. Bjørvika er en spasertur unna, og det tar heller ikke lang tid til fots eller sykkel til Oslo S, forklarer Bøhler.

En annen fordel ved å være sentrumsnær, men likevel ikke midt i gryta, er parkering. Under bygget er det to etasjer parkeringsgarasje med plass til 200 biler.

– I garasjen vil det også være god plass til trygg parkering av sykler og el-sykler, samt el-billading og elbil- og elsykkel-utleie som leietakerne kan benytte seg av, forklarer Bøhler, og legger til:

–  Bygget vil være et blikkfang fra veien, jernbanen og i bybildet. Det gjør at byggets leietakere blir godt profilert for omverdenen med sine logoer på bygget.  

Fleksibelt, solid og sikkert næringsbygg

Tore Humberset er prosjektsjef i OBOS Eiendom, og har jobbet med Oslo K siden starten. Ingen kjenner byggets detaljer like godt som ham, og han forteller at de tekniske installasjonene i bygget er planlagt for å kunne tilpasses ethvert behov en kontorleietaker måtte ha.

–Bygget har tre hovedsjakter med tre heisbatterier og tilhørende kabling knyttet til disse. Det gjør at man kan skallsikre med adgangs- og alarmsystemer fra inngang via heis til kontorlandskapet, og avgrense datanettverk til gitte soner med ulike grader av sikkerhet etter behov, forklarer han.

Oslo K er laget i et 100-årsperspektiv med de kravene det medfører. Bygget vil være utstyrt med det siste innen teknologi, og infrastrukturen i bygget er satt opp for å sikre full oppetid.

– Oslo K er et av de mest solide i byen, og tar høyde for mange scenarier. Vi har tatt grep i byggeprosessen som vil sikre langvarig bruk av bygget, gjeldende alt fra materialvalg til flomsikring og brannvern. Vi har løsninger som sikrer strømtilførsel ved strømbrudd og redundante datalinjer som sikrer kontinuerlig nettilgang.

5G-klart smartbygg

Bygget vil være et av de første 5G-klare i Oslo.

– Når 5G-nettet skrus på, vil bygget være klart til å ta det i bruk. Vi vil fra åpning ha antenner og mottakere på plass, slik at byggets leietakere umiddelbart kan ta i bruk fordelen ved det nye nettverket, sier Humberset.   

Han forteller at de har brukt Lysgården i Trondheim som foregangsprosjekt for teknologivalgene, som regnes for å være av verdens smarteste kontorbygg.

– Dette er et smartbygg hvor teknologi gjennomsyrer fra innerst til ytterst, noe som vil forenkle hverdagen både for de som jobber der og de som skal drifte det, sier han.

Lysgården ble bygget av samme entreprenør som Oslo K, Veidekke.

Rikt tjenestetilbud og fellesarealer

I tillegg til å dekke alle behov for areal, trygg infrastruktur og smartteknologi, har bygget et godt tjenestetilbud.

– I første etasje blir det luftige områder med bedriftsrestaurant, kaffebar, resepsjon og mingleområde, og i andre etasje og tredje etasje er møtesenter og garderober for ansatte. I tillegg blir det rikelig med fellesarealer og kaffekjøkken oppover i etasjene, samt terrasser, sier Nils Morten Bøhler.

I tillegg er Kværnerbyen en ny bydel med mange tjenester i umiddelbar nærhet fra bygget.

– Det fins kafeer, apotek, dagligvarebutikk, blomsterhandel, kiosk og mye mer rett utenfor døra, noe som forenkler hverdagen til de som arbeider i bygget, avslutter Bøhler.

10 fordeler med Oslo K:

  1. Sentrumsnært
  2. Sentralt bygg til randsonepris
  3. Fleksible kontorer som kan tilpasses leietakernes behov for areal og sikkerhet
  4. Rikt servicetilbud i og rundt bygget
  5. Smartbygg som gjør arbeidshverdagen enklere
  6. Tilgang til parkeringsplasser
  7. Sykkelparkering, sykkelservice og garderober for ansatte
  8. Elbilladere og utleie av el-bil og -sykkel
  9. Solid og robust infrastruktur i bygget – full oppetid
  10. 5G-klart