Illustrasjon fra OBOS Nærkontor på Lambertseter

Slik kan vi sammen redusere strømforbruket

I OBOS Eiendom gjør vi alt vi kan for å spare energi, samtidig som vi skal ivareta et godt inneklima for våre kunder. Med disse enkle tipsene kan vi sammen kutte energiforbruket i hverdagen.

– Selv om vi gjør alt vi kan for å spare energi, får vi ikke gjort noe med de galopperende strømprisene vi opplever om dagen, forteller Roger Kongerud, driftsdirektør i OBOS Eiendom.

Sammen med driftsteamet vurderer Kongerud fortløpende nye tiltak for å redusere forbruket ved eiendommene, deriblant å justere temperaturen opp eller ned et par grader.

– Men vi må gjøre det slik at det ikke blir dårligere inneklima for leietakerne våre, understreker han.

Tenk som hjemme

Den siste tiden har OBOS Eiendom investert i alt fra led-lys til varmepumper for å kutte energiforbruket ved eiendommene. Selv om driftsteamet jobber iherdig for å redusere fellesutgiftene, oppfordrer Kongerud også hver enkelt leietaker til å være sine egne vaner bevisst.

– Det beste sparetiltaket for å redusere strømutgiftene er å redusere forbruket, og alle våre leietakere kan gjøre noe. Husk å tenke på jobben som du gjør hjemme: Slukk lyset i rom som ikke brukes, skru av kaffetrakteren og lukk døren til badet. Be gjerne renholdspersonale som kommer tidlig om morgenen om å skru av lyset når de går, oppfordrer Kongerud.

– Prøv gjerne å fordele strømforbruket utover dagen. Ved å unngå toppene og få til et jevnere forbruk er det mye å spare, legger han til.

Slik ser strømhøsten ut

Prisutvikling på strøm

Graf som viser strømpriser inklusive merverdiavgift fra 2019 til 2022.

Prisutvikling på fjernvarme

Graf som viser prisutviklingen på strøm for næring de siste 12 månedene.