Bilde av tre ansatte

Sommervikar fikk fart på miljøkartleggingen

Nå er Lambertseter Senter sertifisert med BREEAM-In-Use. Dette er den første miljøsertifiseringen av et eksisterende OBOS-bygg.

– For nøyaktig ett år siden vedtok OBOS Eiendom en strategi for å BREEAM In-Use-sertifisere egne sentre og kontorer. Nå høster vi den første frukten av dette langsiktige og målrettede arbeidet, forteller drift- og vedlikeholdsdirektør i OBOS Eiendom, Roger Kongerud.

70-80 prosent av de bygningene vi bor og jobber i innen 2050 er allerede bygget, derfor er tiltak i eksisterende bygningsmasse svært viktig for å redusere miljøavtrykket.

Flinke vikarer

– Det er ekstra gøy at arbeidet ble startet av fjorårets sommervikar. Tuva Telje, årets sommervikar, skal videreføre det gode arbeidet. Dette er et godt eksempel på at alle som jobber hos oss, lenge eller kort, bidrar med viktige oppgaver, sier driftsleder Vidar Bjerklund.

Fire andre sertifiseringsprosesser er i gang, og flere skal det bli.

Gode valg fremover

– Den største verdien for oss, nå som vi har fått sertifiseringen, er at vi har innhentet og systematisk samlet all informasjon om senteret. Dette er i stor grad en bevisstgjøringsprosess. Nå er vi i stand til å ta gode avgjørelser fremover. Vi er mer oppmerksomme på alt fra innkjøp, vann- og energiforbruk til det totale fotavtrykket. Nå skal vi tenke grønt i alle ledd, sier Bjerklund.

Lambertseter Senter ble kvalifisert som «Very good», kun 1,5 prosent poeng unna «Excellent» som er det beste nivået. Målet er å oppnå dette ved neste revidering.

BREEAM In-Use har vært et tett samarbeid med Grønn byggallianse og Evotec, spesielt i oppstarten.

 

På bildet (fra venstre): Roger Kongerud, Vidar Bjerklund og Tuva Telje.