Bilde av åpning av gjenbruksbutikk på Ulven

Splitter ny butikk på Ulven

Et helt nytt konsept har åpnet dørene på Ulven: Bærekraftig gjenbruk.

- Ulven er et område i utvikling, og vi ser at det er mye unge folk som flytter inn her. Vi tror konseptet vårt vil treffe veldig bra her, sier Bjarte Rydland, daglig leder i kjeden NLM Gjenbruk. Butikken, som for bare noen uker siden slo dørene opp for første gang, skiller seg fra de øvrige av NLMs gjenbruksbutikker.

- Vi tester et nytt brand her. Butikken heter Bærekraftig Gjenbruk Ulven, og vår visjon er å skape noe som også appellerer til dem som kanskje ikke vanligvis handler i bruktbutikker, sier Rydland. Vi har snekret all innredningen istedenfor å kjøpe masseprodusert, og butikken er oversiktlig og enkel å finne fram i.

Ulven - den nye bydelen

Ulven like ved Økern i Oslo er en helt ny bydel der det skal bygges over 2000 boliger i løpet av noen år. Her kommer også Construction City med 4500 arbeidsplasser for store deler av byggenæringen. Kuben videregående ligger like ved, og hele området er en del av Oslo kommunes store byutviklingsprosjekt Hovinbyen. 

- Vi gleder oss veldig til det kommer enda flere aktører på gateplan her, sier Rydland. Vi har lyst til å være på å gjøre Ulven til en god møteplass, og oppfordrer gjerne folk til å ta en kaffe i kafeen på den andres siden av torget etter at de har handlet hos oss.

Odd Rune Tennfjord, eiendomssjef i OBOS, er svært fornøyd med å ha fått NLM Gjenbruk på plass.

- På Ulven skaper vi nå en helt ny bydel, og den skal selvsagt preges av bærekraft. NLM blir en helt konkret bidragsyter til det grønne skiftet på Ulven, sier Tennfjord.

Butikken driftes av frivillige, og overskuddet fra driften går til prosjekter innenfor skole, helse og vann i den fattige delen av verden.

- Dette er rett og slett sosialt entreprenørskap, og er på å skape et unikt og kreativt møtested, sier Tennfjord.