Mann i dress holder presentasjon om Collektivet.

Tjuvstarter Construction City i Collektivet

Tre år før bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen samles på Ulven, åpner OBOS Eiendom for co-working like ved byggeplassen.

Når Construction City står klart i 2025, er det med ambisjon om å bli den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling. Allerede tre år før det 100.000 kvadratmeter store næringsbygget står klart, åpnet Collektivet denne sommeren – byggets co-workingkonsept – på Ulven.

– For å utvikle Collektivet på best mulig vis, pre-lanserer vi satsningen bare et steinkast unna byggetomten. Her skal vi teste kontorløsninger og samarbeidskonsepter, og hente innspill til den videre utviklingen av Construction City, forteller Collektivets leder, Audrey Faykus Sjøstedt.

To menn og en dame sitter ved et bord.

Innovasjonsfellesskap

To etasjer i Construction City er satt av til Collektivet, som også blir klyngehjemmet til næringsklyngen Construction City Cluster. Her kan man velge mellom flex-plasser, faste plasser og prosjektkontorer, samtidig som man får tilgang til bransjearrangementer og et innovasjonsfellesskap.

Næringsklyngen har allerede samlet over 100 bransjemedlemmer siden oppstarten i 2018, og flere klyngemedlemmer har allerede sikret seg en plass i Collektivet.

– Collektivet og klyngen er på mange måter motoren som muliggjør kongstanken bak Construction City. Her skal ulike aktører fra hele verdikjeden samarbeide, og skape fremtidsrettede løsninger som styrker bransjens konkurransekraft, sier Sjøstedt.

Vil du vite mer om Collektivet? Les mer på våre nettsider, eller ta kontakt med Audrey Faykus Sjøstedt.