Hopp til innhold
Hånda til en brannkonstabel som legger en røykvarsler i hånda på en person

Brannsikkerhet og brannøvelse

Styret i et sameie eller borettslag har et stort ansvar for brannsikkerheten. Syret har et eget ansvar for fellesarealene og bygningsmassen. Derfor bør brannvern og brannsikring stå på styrets agenda.

Publisert:
mandag 22. februar 2021

Gjennom Internkontrollforskriften har styret ansvar for helse, miljø og sikkerhet (HMS). Dette følger styret enklest opp gjennom HMS-modulen på Styrerommet. Her finnes blant annet punkter om brannsikkerhet og kontroll av brannvernutstyr.

Kartlegg brannsikkerheten

Det er fornuftig å kartlegge brannsikkerheten i bygningsmassen, samt foreta oppgradering av brannsikkerhet i forbindelse med gjennomføring av andre tiltak.

OBOS Prosjekt kan bistå med vurdering av brannteknisk tilstand og råd og hvordan brannsikkerheten kan forbedres: Kartlegging av brannsikkerhet

Brannvernuke

Norsk brannvernforening arranger årlig en brannvernuke, og har tips om til hvordan en brannøvelse kan gjennomføres.

Les mer om brannøvelser på Norsk brannvernforening.

Det gis også råd om hvordan en brannøvelse planlegges og varsles. 
Ta sikkerhet på alvor

HMS - relaterte artikler

Stearinlys på et bord

Unngå brann

Desember er måneden for selskapeligheter, stress og brann. Her er råd dere kan dele med beboerne for å unngå at farlige situasjoner oppstår.
Mor og barn på lekeplass på Løren

Har dere kontroll på lekeplassen?

Hvis det skjer noe med et barn på en lekeplass, så er det eieren av lekeplassen som står ansvarlig. Derfor er det viktig at alle som eier en lekeplass sørger for at de følger regler og forskrifter.