Hopp til innhold
Hender som jobber på pc-tastatur og styrerommet vises på skjermen

Digitale møter og god kommunikasjon med beboerne

Korona-situasjonen medfører at OBOS fraråder boligselskapene å gjennomføre fysiske årsmøter. I denne vanskelige situasjonen er det også ekstra viktig å kommunisere godt med beboerne. Her finner dere svar på ofte stilte spørsmål inkludert bruk av Styrerommet og Vibbo til møter og kommunikasjon.

Publisert:
onsdag 25. mars 2020

Digital gjennomføring av årets generalforsamling eller årsmøte

Korona-situasjonen i Norge og verden for øvrig, medfører at OBOS fraråder boligselskapene å gjennomføre fysiske årsmøter. OBOS utviklet i 2018 en løsning for gjennomføring av digitale årsmøter, samtidig som også eiere som ikke er digitale, får delta i årsmøtene. OBOS vil, sammen med styrene, starte med digitale årsmøter i begynnelsen av april. OBOS’ løsning er fleksibel, og vil være tilpasset nye regler fra myndighetene om gjennomføring av digitale årsmøter, som vi forventer vil bli vedtatt i løpet av kort tid. Din rådgiver vil ta kontakt med ytterligere informasjon om gjennomføring av det digitale årsmøtet.


Vibbo.no gjør det enklere å kommunisere med beboerne

I denne vanskelige situasjonen er det ekstra viktig å kommunisere godt med beboerne. Vi anbefaler derfor styret at dere bruker Vibbo.no som er åpent for alle selskaper og alle beboere. Vi oppfordrer styret til å logge seg inn på Vibbo og fylle den opp med aktuelt innhold, og benytte denne kanalen til å informere beboerne i boligselskapet. Vi har også laget forslag til en enkel plakat som styret kan henge opp i fellesarealet for å få med flere av beboerne på Vibbo. Gå inn på Filer og dokumenter på Styrerommet.no, i mappen Hjelpemidler finner dere plakaten.


Informasjon ved bruk av SMS til beboere

På Styrerommet, og i Vibbo, kan styret sende ut informasjon på SMS til alle med registrert telefonnummer.  Hvorvidt dere i tillegg bør sette opp oppslag i oppganger eller informere på annen måte, må styret avgjøre på basis av informasjonens karakter og viktigheten av at alle får tilgang til informasjonen. SMS kan også benyttes til å invitere boligeiere til det digitale årsmøtet, men for boligeiere som ikke har samtykket til digital kommunikasjon, må det i tillegg sendes ut innkalling på vanlig måte i posten.


Spørsmål og svar

Vi mottar mange spørsmål om dagen og har forståelse for at dere har et stort informasjonsbehov i denne tiden. Vi har samlet mye av det dere lurer på og lagt det på Styrerommet.no. Gå inn på Filer og dokumenter > Hjelpemidler > Koronainformasjon fra OBOS. Vi vil i tillegg sende ut jevnlige nyhetsbrev som tar opp spørsmål mange lurer på. Rådgiveren din er også tilgjengelig for spørsmål. Les spørsmål og svar på Styrerommet.no

Relaterte