Hopp til innhold
En dame sitter foran sin pc med en mobil i hånda.

Digitalt samtykke forenkler styrehverdagen

Et digitalt samtykke gir borettslag og sameier nye og mer effektive løsninger for årsrapporter, generalforsamlinger, styremøter og ved beboerkommunikasjon.

Publisert:
mandag 25. november 2019

– Vi har blant annet lansert en løsning som gjør det mulig å gjennomføre et heldigitalt årsmøte, og har allerede gjennomført et pilotprosjekt med en heldigital generalforsamling, sier Johnny Ademaj, forvaltningssjef i OBOS.

- Foreløpig er det kun boligselskaper organisert som aksjeselskaper som kan benytte seg av løsningen. Derfor har vi også gjort det mulig å bruke verktøyet for å effektivisere planleggingsarbeidet av årsmøter, helt frem til gjennomføring av årsmøtet.

På sikt kan styret og beboere sitte hjemme i sofaen, samtidig som de deltar på årsmøter eller generalforsamlinger. For å kunne gjennomføre dette trenger vi digitalt samtykke, understreker Ademaj.

Digitalt samtykke har også en klar fordel både med tanke på miljø og styrets økonomi.  

- Styret sparer betydelig på porto-kostnader ved digitale utsendelser i årsoppgjøret, samtidig som mengden papir reduseres drastisk, forteller Ademaj, som hvert år bistår flere styrer med nettopp dette.

Til nå har 170 000 boligeiere samtykket til digital kommunikasjon. Ved å oppfordre beboere til å svare på OBOS’ samtykke SMS og sjekke sine kontaktdata kan vi skape en mer effektiv og grønnere styrehverdag for enda flere.  

Ta kontakt med din rådgiver for mer informasjon.

Tekst: Bolig & Miljø 

Styrearbeid - relaterte artikler

Illustrasjon av et boligselskap med Høstseminar skrevet under.

Høstseminar 2024

Lyst på faglig påfyll i styrehverdagen? Årets Høstseminar byr på en unik mulighet til å tilegne seg ny og relevant kunnskap fra et bredt utvalg eksperter. I tradisjon tro blir det servert mat og drikke, og muligheten til å vinne 50.000 kroner.