Hopp til innhold
Skjermbilde av hvordan man lager håndsopprekning på Vibbo.

Håndsopprekning på Vibbo

Nå kan styret legge ut meningsmålinger eller oppgavelister til beboerne.

Publisert:
tirsdag 25. mai 2021

Håndsopprekning er en helt ny funksjon på Vibbo som lar beboerne rekke opp hånda for å stemme på et forslag eller ta på seg en oppgave som styret har lagt ut. Dette kan for eksempel brukes for å gjennomføre en lavterskel meningsmåling om hvilken dato beboerne ønsker seg at dugnaden skal avholdes på.

Dugnad over flere dager

Når datoen er bestemt, kan den samme funksjonen benyttes for å legge ut en liste med oppgaver til dugnaden, som beboerne kan melde seg på. På den måten kan dugnaden gjennomføres over en lengre tidsperiode, hvor beboerne samles i mindre grupper ut fra oppgavene de har meldt seg på. Dette er kanskje spesielt relevant i disse koronatider, hvor man burde unngå å samle seg for mange av gangen. 

Ligger under nyheter

Håndsopprekning er tilgjengelig som en ny innholdstype under nyheter, og legges til på akkurat samme måte som en tekst, bilde, lenke eller vedlegg. Styret legger inn spørsmålet de vil stille til beboerne, for eksempel «Hvilken oppgave vil du gjøre på dugnaden?», fulgt av svaralternativ som å rydde bakgården, male oppgangen eller rake løv i hagen. 

Effektiv varsling

Beboerne blir varslet om nyheten med håndsopprekningen på app, e-post eller SMS, akkurat som med alt annet styret publiserer på Vibbo. De kan da gå inn og rekke opp hånda for å stemme på et forslag eller ta på seg en oppgave. Foreløpig kan både styret og beboerne se hva alle andre har svart, mens det i fremtiden også vil bli mulig å gjennomføre anonyme avstemninger, og kanskje velge om bare eiere eller alle beboere skal kunne delta. Håndsopprekning er ute for alle borettslag, sameier og aksjeselskap på Vibbo nå.

Tekst: Bolig&Miljø nr. 3, 2021

Vibbo - relaterte artikler

Nå kan du søke om bruksoverlating på Vibbo

Bor du i et borettslag eller boligaksjeselskap og ønsker å leie ut boligen din, ja da må du søke om bruksoverlating. Det positive er at nå har det blitt mye lettere å søke, du fyller bare ut et enkelt skjema på Vibbo.