Hopp til innhold
Illustrasjon av styremedlemmer som sitter i møte og en person som går HMS-kontroll på lekeplass

Lag egne HMS-rutiner

Alle borettslag og sameier er pålagt å ha et HMS-system, og styret er ansvarlig for internkontrollen. På Styrerommet.no kan dere sette opp deres egen HMS-plan i løpet av minutter.

Publisert:
torsdag 21. november 2019

Alle borettslag og sameier er pålagt å ha et HMS-system, og styret er ansvarlig for internkontrollen. Dersom dette ikke er på plass, bør dere sette av noen få minutter allerede på neste styremøte og få det gjort.

Dere må svare på noen enkle spørsmål om bygningsmassen og tidligere HMS-arbeid, og så er dere i gang. Skulle imidlertid den forhåndsdefinerte teksten ikke passe helt for dere, eller dere savner enkelte rutiner, er det nå lansert funksjonalitet for å gjøre endringer.

Skreddersy rutinene til eget behov

Nå kan dere lage egne rutiner, og skreddersy dem etter deres bygninger og behov.

Har dere for eksempel ledningsbasert brannvarslingsanlegg, er vårt tips å kopiere teksten fra rutinen om kontroll av brannvarslingsanlegg og lime den inn i en ny rutine. Deretter erstatter dere setningen om batteriskifte med en setning om kontroll av detektorene.

Legg så til en kommentar til den opprinnelige rutinen, om at denne ikke er aktuell for dere, og at dere har laget en egen rutine for dette formålet i stedet. Marker til slutt den opprinnelige rutinen som utført.

Skjermdump som viser framgangsmåte for oppretting av  HMS-rutiner på styrerommet

 

HMS - relaterte artikler

Stearinlys på et bord

Unngå brann

Desember er måneden for selskapeligheter, stress og brann. Her er råd dere kan dele med beboerne for å unngå at farlige situasjoner oppstår.
Mor og barn på lekeplass på Løren

Har dere kontroll på lekeplassen?

Hvis det skjer noe med et barn på en lekeplass, så er det eieren av lekeplassen som står ansvarlig. Derfor er det viktig at alle som eier en lekeplass sørger for at de følger regler og forskrifter.