Hopp til innhold
Mann som arbeider på en byggeplass

Langsiktig vedlikeholdsplanlegging

Nytt år betyr nye muligheter også for boligselskapene. Mange har allerede gjennomført trinn 1 av OBOS Bærekraftmodul og er i gang med å fokusere på bærekraft.

Publisert:
torsdag 21. januar 2021

I tillegg er det fortløpende behov for å kartlegge, planlegge og gjennomføre vedlikehold i boligselskapet. Godt vedlikehold er viktig for trivsel og bomiljø, og nødvendig for å opprettholde kvalitet og verdi på bygningsmassen. En god investering rett og slett! 

Riktige prioriteringer

Godt vedlikehold handler om å gjøre riktige prioriteringer på kort og lang sikt. Det å kjenne til byggenes vedlikeholdshistorikk og dokumentasjon, kombinert med faglige vurderinger av tilstand, levetid og vedlikeholdskostnader er viktig når dere skal planlegge vedlikehold.  

For et boligselskap vil det også være naturlig å sørge for å ivareta endringer i offentlige krav, ta hensyn til ønske om å heve standard, samt tilrettelegge for miliøtiltak når tiltak skal gjennomføres 

Nytt hjelpemiddel

OBOS er i gang med å utvikle en ny modul på Styrerommet for å kunne gjøre det enkelt for dere å planlegge vedlikehold og å ivareta eiendommen. Målet er å lage funksjonalitet hvor tegninger, dokumentasjon og vedlikeholdshistorikk knyttes mot vedlikeholdsbehov, ønsket utvikling og miljøtiltak. 

Uavhengig av dette er det fortsatt viktig å utarbeide vedlikeholdsplaner. OBOS Prosjekt har flere produkter tilpasset alle typer boligselskap.

Vedlikehold - relaterte artikler

Solceller på taket til et bygg i Oslo sentrum.

Uendelig energi fra solen

Lokal kraftproduksjon blir en nøkkelbrikke i framtidens energisystem. Solway gjør det enklere å komme i gang.