Hopp til innhold
To gutter spiser grillmat på en uteplass

Tips til sommeren i boligselskapet

Denne sommeren vil nok bli litt annerledes, flere vil feriere hjemme. Vi har satt opp noen punkter som styret bør tenke på, slik at sommeren hjemme blir så bra som mulig for alle.

Publisert:
fredag 11. juni 2021

Grilling på balkong

Det fins ingen lover eller forskrifter som omhandler grilling på balkongen, og hverken borettslagsloven eller eierseksjonsloven sier noe om dette. Dermed er det opp til det enkelte boligselskap å bestemme hvilke regler som gjelder.

Det anbefales at husordensreglene inneholder noen punkter om grilling. Avhengig av forholdene kan reglene inneholde et forbud mot grilling, regler om hva slags griller som kan benyttes, og anvisning til steder hvor grilling er tillatt.

Det viktigste er å fastsette retningslinjer som ivaretar brannsikkerheten. For å imøtekomme beboernes behov for grilling kan det også være hensiktsmessig å etablere grillplasser på fellesarealer utendørs.

Rådgiver Siren E. Skallist i OBOS Eiendomsforvaltning mener de fleste i dag tillater grilling på balkongen. – Jeg har ingen statistikk, men inntrykket er at de fleste boligselskap i dag tillater elektrisk grill og gassgrill. Derimot er det knapt noen som tillater kullgrill på balkongen, sier Skallist. (Tekst fra Bolig & Miljø nr. 3, 2021).

Unngå innbrudd

Tyver er gjerne på jobb når folk flest er på ferie. Her er noen forholdsregler.

  • Bevisstgjør beboerne. Styret bør minne beboerne om faren for innbrudd i ferietider.
  • Engasjer naboene. Oppfordre naboene til å følge med og passe litt på hverandre. Fulle postkasser og avisbunke på dørmatta er en indikasjon på at boligen står tom.
  • Hold det ryddig og lyst. Rene og ryddige uteområder sender et signal om at dette er et nabolag hvor beboerne følger med og bryr seg. Pass også på tilstrekkelig opplyste uteområder. 
  • Lås og lukk. Sørg for at dører og porter på boligselskapets fellesområder fungerer som de skal.
  • Alarm og overvåkning. Om boligselskapet har satt opp alarmer og overvåkningskameraer, ta en ekstra sjekk for å sørge for at alt virker
    som det skal.

Utemøbler og planter

Vi har en samarbeidsavtale med LOG som gir boligselskapene 15% rabatt på utemøbler og øvrig sortiment innen utemiljø. Les mer om LOG her.

Felleskjøpet gir deg også mellom 5-20% på deres produkter og tjenester til uterommet. Dette inkluderer alt fra traktor til plantejord. Les mer om avtalen med Felleskjøpet her. 

La humla suse

Naturvernforbundet har laget en fin veileder med tips til boligselskap om hvordan de kan legge til rette for pollinerende insekter. Og husk at en balkongkasse også kan gjøre en forskjell! Les veilederen her.

Godkjenn fakturaer der du er

Å godkjenne fakturaer er nå fort gjort med den nye fakturaløsningen på Styrerommet. Det er like enkelt på mobilen som på PC. 
Vær særlig oppmerksom på svindelfakturaer i sommer. 

Lesestoff

Visste du at du kan finne tidligere utgaver av bladet Bolig & Miljø både på Styrerommet under Filer og dokumenter/hjelpemidler og her på obos.no?

Vi ønsker deg en riktig god og smittefri sommer.

Styrearbeid - relaterte artikler