Hopp til innhold

Aldri sett større bevegelser i bankmarkedet

OBOS-banken fikk et resultat før skatt på 496 millioner kroner i 2023, opp fra 342 millioner kroner året før.

Publisert:
fredag 15. mars 2024

OBOS-banken hadde ved utgangen av 2023 56,8 milliarder kroner i utlån, opp 9,1 prosent fra 2022. Innskudd fra kunder beløp seg til 25,7 milliarder kroner, opp 6,7 prosent fra 2022.

- OBOS-banken leverer gode resultater for 2023. Vi har en god vekst både på innskudd og utlån, og vi forventer en sterk vekst i 2024, sier administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie.

Flerdoblet kundeveksten

- OBOS-banken har så langt i første kvartal opplevd en kundetilstrømming som er seks ganger så høy som normalt, og jeg er spesielt fornøyd med den høye innskuddsveksten det har gitt, sier Sandlie.

Det er så langt i år blitt opprettet 10 241 nye brukskontoer i OBOS-banken, som er seks ganger så mange som samme periode i fjor.

- Jeg kan aldri huske å ha sett så store bevegelser blant kundene i bankmarkedet som nå. Vi opplever en sterk tilstrømming av kunder, og OBOS-banken er en av bankene som har merket det største trykket, sier Sandlie.

Kunder i spill

Sandlie tror det er særlig to faktorer som spiller inn:

- Den klart viktigste er DNBs kjøp av Sbanken og at de nå snart legger ned nettbanken til Sbanken. Det tror jeg har fått mange til å flytte på seg. Den andre faktoren er det generelt høye rentenivået, folk har blitt mye mer bevisst betingelsene sine på lån og innskudd enn for bare få år siden. Eksempelvis er det fortsatt mange banker som opererer med nullrenter på brukskonto, noe de tjener godt på, og kundene taper på.

Nettbanken til Sbanken legges ned 27. mars, og Sandlie tror på fortsatt høyt trykk frem mot stengedatoen og i etterkant.

- Vi har oppbemannet på kundesenteret, da det har vært vanskelig å ta unna alle henvendelsene vi har hatt så langt i år. Vi er nå godt rigget for videre vekst.

Aktuelt - relaterte artikler

Boligsalget stabiliserer seg

OBOS solgte 533 boliger til en verdi av 2,5 milliarder kroner i første kvartal 2024. Sammenlignet med første kvartal i fjor er det en oppgang på 24 prosent.