Hopp til innhold
Ellen Jorunn Bergem er kåret til årets fagperson innen empolyer branding.

Årets fagperson innen employer branding

Ellen Jorunn Bergem er kåret til årets fagperson innen empolyer branding. Prisen ble delt ut under Magnet Awards torsdag.

Publisert:
fredag 17. juni 2022

Bergem jobber i HR-avdelingen i OBOS, og leder employer branding-satsingen. Gjennom sitt arbeid har hun bidratt til å styrke OBOS sin posisjon i markedet, og inspirert medarbeidere og ledere til å se viktigheten av å være en attraktiv arbeidsgiver.

– Jeg er takknemlig og ydmyk over å motta denne prisen. Jeg brenner for employer branding og er utrolig heldig som får jobbe med å skape en fantastisk arbeidsplass, men også å få fortelle om det utad. Jeg har stor tro på at en god delingskultur mellom bransjer gjør oss enda bedre, og det har jeg forsøkt å bidra med, sier Bergem.

Konkurransen om den beste arbeidskraften kan være tøff. Da gjelder det å kommunisere hva som gjør akkurat dette selskapet til en arbeidsplass både eksisterende og potensielle nye medarbeidere har lyst til å jobbe.

– Ofte handler det om å arbeide aktivt for å gjøre seg kjent og være synlig i fora hvor potensiell ny arbeidskraft er til stede, for eksempel ved å møte avgangsstudenter ved universiteter og høyskoler, sier hun.

Bergem står også i spissen for å videreutvikle sommertraineeprogrammet i OBOS, som har resultert i flere langsiktige rekrutteringer og mye læring både for medarbeidere i OBOS og for studentene.

Juryens begrunnelse legger spesielt vekt på at Bergem har satt employer branding på agendaen i egen virksomhet og fått hele virksomheten med seg i arbeidet. Hun har gjort mer enn de fleste når det kommer til å gjennomføre kandidatvennlige prosesser og har dessuten jobbet for å gjennomføre blind rekruttering som en del av en større satsing på mangfold og inkludering.

Aktuelt - relaterte artikler

Godt resultat i krevende tider

Tydelig nedgang for boligutvikling i første kvartal til tross, OBOS´ øvrige virksomhetsområder leverer gode resultater. Det gir et resultat før skatt på 360 millioner kroner i første kvartal 2024, som er 18 millioner kroner lavere enn samme periode i fjor.

Sterk grønn vekst for OBOS-banken

OBOS-banken hadde ved utgangen av første kvartal 58,4 milliarder kroner i utlån, opp 2,8 prosent siste kvartal og 10 prosent siste 12 måneder. Av utlånsveksten i kvartalet var 79 prosent til grønne lån.

OBOS-prisene falt i april

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt 0,6 prosent fra mars til april i år. På landsbasis gikk prisene ned 0,5 prosent.