Hopp til innhold
Ellen Jorunn Bergem er kåret til årets fagperson innen empolyer branding.

Årets fagperson innen employer branding

Ellen Jorunn Bergem er kåret til årets fagperson innen empolyer branding. Prisen ble delt ut under Magnet Awards torsdag.

Publisert:
fredag 17. juni 2022

Bergem jobber i HR-avdelingen i OBOS, og leder employer branding-satsingen. Gjennom sitt arbeid har hun bidratt til å styrke OBOS sin posisjon i markedet, og inspirert medarbeidere og ledere til å se viktigheten av å være en attraktiv arbeidsgiver.

– Jeg er takknemlig og ydmyk over å motta denne prisen. Jeg brenner for employer branding og er utrolig heldig som får jobbe med å skape en fantastisk arbeidsplass, men også å få fortelle om det utad. Jeg har stor tro på at en god delingskultur mellom bransjer gjør oss enda bedre, og det har jeg forsøkt å bidra med, sier Bergem.

Konkurransen om den beste arbeidskraften kan være tøff. Da gjelder det å kommunisere hva som gjør akkurat dette selskapet til en arbeidsplass både eksisterende og potensielle nye medarbeidere har lyst til å jobbe.

– Ofte handler det om å arbeide aktivt for å gjøre seg kjent og være synlig i fora hvor potensiell ny arbeidskraft er til stede, for eksempel ved å møte avgangsstudenter ved universiteter og høyskoler, sier hun.

Bergem står også i spissen for å videreutvikle sommertraineeprogrammet i OBOS, som har resultert i flere langsiktige rekrutteringer og mye læring både for medarbeidere i OBOS og for studentene.

Juryens begrunnelse legger spesielt vekt på at Bergem har satt employer branding på agendaen i egen virksomhet og fått hele virksomheten med seg i arbeidet. Hun har gjort mer enn de fleste når det kommer til å gjennomføre kandidatvennlige prosesser og har dessuten jobbet for å gjennomføre blind rekruttering som en del av en større satsing på mangfold og inkludering.

Relaterte

Solid første halvår for OBOS-banken

OBOS-banken oppnådde et resultat før skatt på 171 millioner kroner i andre kvartal 2024. Resultat før skatt første halvår ble 329 millioner kroner. Veksten i utlån fortsetter og har økt med 12 prosent siste 12 måneder. OBOS-banken fikk 11 500 nye kunder første halvår.

Forventet resultatnedgang første halvår for OBOS

OBOS fikk et resultat før skatt i andre kvartal i 2024 på 488 millioner kroner, ned fra 1 218 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat for første halvår endte på 848 millioner kroner mot 1 597 millioner kroner i fjor.

Boligsalget tar seg opp

OBOS solgte 1 183 boliger til en verdi av 5,9 milliarder kroner i første halvår 2024. Sammenlignet med 2023 er det en oppgang på 35 prosent i antall solgte boliger.