Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde

Bolig- og eiendomsbransjen gir 52 millioner til SOS-barnebyers innsats i Ukraina

Krigen i Ukraina preger oss alle, og vi føler sterkt med den ukrainske befolkningen.

Publisert:
fredag 25. februar 2022

Bolig- og eiendomsbransjen går nå sammen og gir et samlet bidrag til SOS-barnebyers arbeid i regionen på totalt 52 millioner kroner.

SOS-barnebyer trapper nå opp nødhjelpsinnsatsen i Ukraina og nærliggende områder. Behovet for midler til å drive arbeidet er stort, og sammen med Heimstaden Bostad, Solon Eiendom, Veidekke ASA, Selvaag AS/Selvaag Eiendom AS, Selvaag Bolig ASA, Betonmast AS, Aspelin Ramm, Ragde Eiendom/H2 Eiendom, Nordr AS, Macama AS og AF Gruppen ASA har OBOS donert et samlet beløp på 52 millioner kroner. OBOS´ bidrag er på 17,5 millioner kroner.

- SOS-barnebyer er inne i Ukraina og hjelper barn og sivilbefolkningen. De trenger sårt ressurser for å takle den eskalerende konflikten og ekstra støtte til deres arbeid er den beste måten vi kan bidra i en svært vanskelig situasjon. Jeg er svært glad for at vi som bransje i løpet av kort tid har klart å ta et krafttak for å bidra med sårt tiltrengte midler, sier konsernsjef i OBOS Daniel Kjørberg Siraj.

SOS-barnebyer er svært takknemlige for støtten og mulighetene dette gir for økt innsats i deres arbeid.

- Barn og familier som opplever krig og konflikt, risikerer traumer de trenger lang tid og profesjonell hjelp for å bearbeide. Det ser vi i krise etter krise. Derfor må vi være der for dem, både med nødhjelp nå og gjennom økonomisk og psykososial støtte i årene som kommer. Vi er takknemlige for tilliten og støtten vi får fra aktørene i bolig- og eiendomsbransjen, sier generalsekretær i SOS-barnebyer Sissel Aarak.

Behovet for hjelp vil være vedvarende i lang tid. Oppfordringen går derfor ut til andre næringsaktører om å gi den støtten de kan til SOS-barnebyer eller andre organisasjoner som yter bistand i Ukraina og områdene rundt.

Relaterte

Boligsalget tar seg opp

OBOS solgte 1 183 boliger til en verdi av 5,9 milliarder kroner i første halvår 2024. Sammenlignet med 2023 er det en oppgang på 35 prosent i antall solgte boliger.