Hopp til innhold

Borettslag på Furuset fikk OBOS-prisen

Nordre Gran borettslag på Furuset i Oslo fikk OBOS-prisen på 200 000 kroner for en rehabilitering som gjør at borettslaget nesten framstår som nytt.

Publisert:
mandag 22. mai 2017

– Vinnerprosjektet bærer preg av et svært godt syn for de mange detaljene. Her er et helt bomiljø fornyet, og det er ikke småtterier som er utført, sa juryleder Kari Pahle da prisen ble delt ut på OBOS´ generalforsamling 2. mai.

Styreleder Umar Sheik Munir i Nordre Gran borettslag forteller at det var mange utfordringer for å få det store prosjektet igjennom, og at det er godt å få anerkjennelse for arbeidet som er gjort.

– Når prosjektet nærmet seg slutten og folk så at det ble bra, ble de mer positive. Og det har betydd mye for borettslaget at ting er i orden og ser bra ut. Vi former våre omgivelser og de former oss, sier styrelederen.  

Listen over hva Nordre Gran borettslag har fått utført av arbeider det siste året er lang og omfatter blant annet omtekking av tak, etterisolering og nye platekledning på fasadene, innglassing av balkonger, betongrehabilitering av garasjeanlegg, totalrehabilitering av veier, parkeringsplasser og uteplasser, etablering av elbilparkering, nye lekeplasser, sitteplasser, belysning og avfallssystem. Til sammen har rehabiliteringen kostet 134,5 millioner kroner, det vil si 513 000 kroner per leilighet. 

– Borettslagsmodellen er helt uovertruffen når det gjelder å sikre at bomiljøer tas vare på over tid. Dette er investeringer som er bestilt og betalt av beboerne selv, og det er viktig for oss å premiere denne viktige innsatsen borettslagene gjør, sier konsernsjef Daniel Siraj i OBOS.

OBOS deler hvert år ut en pris til best rehabiliterte borettslag. Det var 15 kandidater til årets pris, og juryen bestod av Kari Pahle, Arve Brekkhus fra Byggeindustrien, Dag Kristian Bjørnland fra PBE og Espen Børhaug fra OBOS. 

  • Nordre Gran borettslag ligger på Furuset i Oslo
  • Består av 262 leiligheter fordelt på 7 bygg
  • Rehabiliteringen har kostet 134,5 millioner kroner
  • Kostnad per leilighet: 513 000 kroner

OBOS gir tilbake - relaterte artikler