Hopp til innhold

Byggingen av nye Holmlia senter er i gang

Byrådsleder Raymond Johansen markerte starten på det nye senteret som skal stå ferdig i 2021.

Publisert:
fredag 16. august 2019

– Nye Holmlia Senter blir et nytt kraftsenter og samlingspunkt for bydelen. Her kan lokalbefolkningen møtes og oppleve fellesskap uten å måtte dra inn til byen, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Han var med da byggestarten til det nye senteret ble markert med en grunnsteinsnedleggelse fredag. Det samme var konsernsjef i OBOS, Daniel K. Siraj, byrådsdirektør i Søndre Nordstrand, Monica Nordmoen – og den lokale rapperen Oscar Blesson.

Betyr mye for lokalbefolkningen

Sistnevnte er oppvokst på Holmlia og tror det nye senteret vil ha mye å si for lokalbefolkningen. 

–  Det er veldig bra at det skjer noe her og at vi føler vi blir satset på. Det nye senteret blir et stort samlingssted for både unge og gamle. I tillegg kan et nytt og fint senter bryte med noen av forestillingene folk har om hvordan det ser ut på Holmlia, sier han.

Mer møteplass enn shoppingsenter

Holmlia Senter åpnet for første gang i 1982, og var overmodent for en oppgradering. Det nye senteret vil utvides og bli totalt ombygget, og bære mer preg av å være en møteplass enn et shoppingsenter.

– Tidene forandrer seg, og det som fungerte for 40 år siden fungerer ikke lenger i dag. Det nye senteret vil fortsatt dekke hverdagsbehovene til lokalbefolkningen, men det vil være flere serveringstilbud og møteplasser, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

- Vi tror på stedet og menneskene 

Nye Holmlia Senter vil stå klart for gjenåpning høsten 2021. Det vil bli bygget som et miljøvennlig bygg og skal BREEAM-sertifiseres.

– Holmlia er smykket i OBOS. At vi investerer hundrevis av millioner her, viser at vi tror på stedet og menneskene, avslutter konsernsjef Kjørberg Siraj.

OBOS Eiendom - relaterte artikler

Holmlia senter før åpning

Nå får Holmlia etterlengtede møteplasser

Gode møteplasser for store og små var et av de sterkeste ønskene fra Holmlias befolkning i forbindelse med oppgraderingen av Holmlia senter. Nå åpner blant annet utendørs kulturscene, lekeplasser og uteservering.

Bygger nytt, klimavennlig senter på Holmlia

Snart åpner et av Norges mest miljøvennlige kjøpesentre. Ny teknologi og små, smarte sensorer skal gjøre de 22 000 kvadratmeterne til et energieffektivt og behagelig sted å være.