Hopp til innhold

Coor kjøper OBOS Eiendomsdrift

Coor Service Management kjøper OBOS Eiendomsdrift, et datterselskap i OBOS-konsernet. Samtidig inngår OBOS og Coor en samarbeidsavtale som gjør Coor til foretrukken partner på flere tjenester.

Publisert:
tirsdag 9. januar 2018

– Vi har stor tro på at Coor og OBOS er perfekte partnere. Med kjøpet av OBOS Eiendomsdrift får vi tilgang til god kompetanse og nye kunder. Tilbake får OBOS tilgang til våre systemer, vårt fokus på innovasjon og utvikling, samt rutiner for eiendomsdrift. Dermed kan de konsentrere seg om egen kjernevirksomhet, sier Nikolai Utheim, administrerende direktør i Coor Norge.

Coor er et av Nordens største selskaper innen Facility Management og har en sterk posisjon innen en rekke servicetjenester, slik som renhold og kantinedrift. Med dette oppkjøpet vil Coor overta både spisskompetanse og kundeportefølje fra OBOS Eiendomsdrift og styrker posisjonen innenfor eiendomsdrift.

OBOS er Norges største boligbyggelag og boligforvalter, og er en av Nordens største boligbyggere. OBOS eies av mer enn 435 000 medlemmer.

OBOS Eiendomsdrift har 45 ansatte og tilbyr et bredt spekter av vaktmester- og driftstjenester. Selskapet omsetter for ca. 70 millioner kroner i året og drifter blant annet alle OBOS’ eiendommer. 

– Vi er veldig fornøyd med å inngå denne avtalen. OBOS Eiendomsdrift er et selskap som passer godt inn i Coors portefølje. Vi ønsker å styrke kompetansen og nedslagsfeltet innen eiendomsdrift, og oppkjøpet gir oss begge deler. Samtidig inngår vi en samarbeidsavtale med OBOS der Coor skal være preferert samarbeidspartner for OBOS innen en rekke tjenester. Dette åpner for mange, spennende muligheter fremover, sier Nikolai Utheim, administrerende direktør i Coor Norge.

Partene ønsker med dette samarbeidet å fremme innovasjon, effektivitet og kvalitet innenfor tjenestene som leveres. Overtakelsen skjer 1. februar 2018

Framtidens driftstjenester

– For OBOS er hensynet til kundene viktigst. Det skjer for tiden en rivende utvikling innenfor driftstjenester på eiendom med bruk av moderne teknologi for å levere bedre tjenester. OBOS har etter en grundig vurdering funnet det hensiktsmessig å overlate stafettpinnen på driftssiden til nye eiere som er bedre i stand til å levere framtidens driftstjenester til OBOS og våre kunder. Vi er overbevist om at Coor er den beste eieren OBOS eiendomsdrift kan få, og at de ansatte vil bli ivaretatt på en god måte, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

Han sier videre at salget av OBOS Eiendomsdrift er en strategisk beslutning.

– Coor vil kunne fortsette å tilby kundene et moderne og helhetlig spekter av servicetjenester. Teknologiske og digitale løsninger vil gi kundene innovative og effektive tjenester, avslutter Siraj.

Aktuelt - relaterte artikler

Ny byggestart på Fornebu

OBOS og Skanska går i gang med å bygge 121 leiligheter, rekkehus og omsorgsboliger i boligprosjektet Nansenløkka på Fornebu.

Resultatnedgang for OBOS

OBOS med høy aktivitet i et svært krevende år for boligbransjen. – OBOS var i 2023 aktøren i Norge med størst byggeaktivitet, men resultatene viser med tydelighet at det var et tøft år, sier OBOS-sjefen.

Sterk vekst for OBOS-banken

OBOS-banken fikk et resultat før skatt på 496 millioner kroner i 2023, opp fra 342 millioner kroner året før. Netto renteinntekter beløp seg til 811 millioner kroner, opp fra 562 millioner kroner.