Hopp til innhold

— Det kuleste som har skjedd på Holmlia

Med støtte fra OBOS gir tilbake kunne Oslo Pix arrangere gratis utendørskino av Karpe Diems Adjø Montebello, til stor begeistring for ungdommer og beboere på Holmlia.

Foto:
Monica Strømdahl
Publisert:
torsdag 6. september 2018

Filmfestivalen Oslo Pix har som visjon å tilby filmopplevelser til et bredt spekter av byens befolkning, samt være en sosial og inkluderende møteplass for store og små. Lørdag 5. mai kunne Oslo Pix arrangere en unik filmopplevelse som ungdommene på Holmlia beskrev som «det kuleste som har skjedd på Holmlia – ever».

Adjø Montebello er en film av artistene Karpe Diem, som ble vist på kino fire ganger i desember 2017 og sett av til sammen 50 000 personer. Karpe Diem hadde ingen planer om å vise filmen igjen, men de synes prosjektet var så godt at de gav Oslo Pix tillatelse til å vise filmen for ungdommer og beboere på Holmlia.

Engasjerte ildsjeler og frivillige

Med god hjelp fra ildsjeler og lokale organisasjoner som Holmlia Yachtklubb, Holmlia sportsklubb, skolekorpset og Frivillighetssentralen, kunne 3000 publikummere hygge seg med filmen på fotballbanen mellom Holmlia og Lusetjern skole. Ungdommer fra gruppa Unge Holmlianere bakte og solgte kaker til inntekt for klubben. Stiftelsen Holmlia nærmiljø stilte med 30 natteravner som sammen med politiet skapte et trygt arrangement for de som var tilstede.

– Tusen takk til OBOS for støtten og for at vi fikk muligheten til å gjennomføre nok et flott arrangement med hjelp fra dere, sier Susann Østigaard, festivalsjef i Oslo Pix.

Søk om støtte fra OBOS gir tilbake

1 av 8

OBOS gir tilbake - relaterte artikler