Hopp til innhold

Eiendomsbransjens mest attraktive arbeidsplass

For femte år på rad er OBOS kåret til den mest attraktive arbeidsgiveren i eiendomsbransjen.

Publisert:
torsdag 19. mai 2022

– Det betyr mye for oss at studentene anser oss som en attraktiv arbeidsgiver år etter år, og har skjønt hvor mange spennende karrieremuligheter som finnes i OBOS, sier Karoline Bøyesen, HR-rådgiver i OBOS.

Universum gjennomfører årlige undersøkelser blant studenter ved norske universiteter og høyskoler over hele landet. I underkant av 14 000 studenter fra 24 utdanningsinstitusjoner har svart på årets undersøkelse.

Direktør for utvikling og bygging i OBOS Eiendom, Geir Graff-Kallevåg, er en av mange lederne i OBOS som engasjerer seg i markedsføringen mot studentene. Han mener at det er helt avgjørende at arbeidsgivere er gode på å vise studentene de mulighetene som finnes.

– I vår bransje opplever vi at endringer skjer ekstremt raskt. Hele samfunnet står foran store utfordringer innen blant annet bærekraft. Da er det viktig å lytte til de yngre generasjonene og kunne hente impulser fra de unge, sier Graff-Kallevåg.

Han mener at OBOS tar et samfunnsansvar ved å bidra til å utvikle og løfte frem morgendagens arbeidstakere. Gjennom å tilby utviklingsmuligheter, i for eksempel prosjektlederassistent-stillinger, kan OBOS gi en lærerik inngangsport til arbeidslivet.

Som prosjektlederassistent får man gå sammen med noen av Norges mest erfarne prosjektledere innen bolig eller næringseiendom. Man får tett oppfølging og utviklet seg faglig, slik at man etter få år kan ta steget over til å bli prosjektleder for store eiendomsutviklingsprosjekter.

– Vi er opptatt av mangfold og at ulik kompetanse og erfaring vil gjøre oss bedre rustet for fremtiden. Her spiller studentene en viktig rolle. De bidrar med nye perspektiver og oppdatert kompetanse som vi ser tilfører verdi, sier Graff-Kallevåg.

OBOS sommertraineeprogram

Hvert år rekrutterer OBOS over 20 sommertraineer til ulike avdelinger og fagretninger, både i Norge og Sverige.

– Gjennom sommeren får studentene en unik mulighet til å bli kjent med vår bransje og samtidig utvikle seg faglig. I tillegg legger vi vekt på at man får erfaring med tverrfaglig samarbeid og ikke minst en skikkelig bra sommer hos oss, forteller Bøyesen.

Fristen for å søke på årets traineeprogram har utløpt, men allerede i september kan man søke på neste års program.

Les mer om sommertraineeprogrammet.

Relaterte

Solid første halvår for OBOS-banken

OBOS-banken oppnådde et resultat før skatt på 171 millioner kroner i andre kvartal 2024. Resultat før skatt første halvår ble 329 millioner kroner. Veksten i utlån fortsetter og har økt med 12 prosent siste 12 måneder. OBOS-banken fikk 11 500 nye kunder første halvår.

Forventet resultatnedgang første halvår for OBOS

OBOS fikk et resultat før skatt i andre kvartal i 2024 på 488 millioner kroner, ned fra 1 218 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat for første halvår endte på 848 millioner kroner mot 1 597 millioner kroner i fjor.

Boligsalget tar seg opp

OBOS solgte 1 183 boliger til en verdi av 5,9 milliarder kroner i første halvår 2024. Sammenlignet med 2023 er det en oppgang på 35 prosent i antall solgte boliger.