Hopp til innhold

Fortsatt prisvekst i august

OBOS-prisene i Oslo steg med 1,4 prosent i august. Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 8,1 prosent.

Publisert:
mandag 2. september 2019

I august var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 64 516 kroner. Dette er en økning på 1,4 prosent i forhold til i juli i år og 3,0 prosent høyere enn i august 2018.

– OBOS-prisene fortsetter å stige for fjerde måned på rad, men det er en svakere vekst fra juli til august i Oslo enn snittet for årene 2004-2018. Trolig har det sammenheng med at det fortsatt er mange boliger til salgs og at kjøperne har mye å velge i. Samtidig er det solgt flere OBOS-boliger i Oslo i august enn på flere år, så aktiviteten er høy, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.

Hun tror på et balansert marked med ganske flat prisutvikling utover høsten. Sysselsettingsveksten ser ut til å holde seg høy og det er ventet noe høyere lønnsvekst. Renten kan stige noe, men trolig ikke så mye som Norges Bank har varslet.

Neste år ligger det an til færre fullførte boliger i Oslo enn snittet det siste tiåret. Samtidig har folketilveksten tatt seg markant opp. Vi må tilbake til 1. halvår i 2014 for å finne høyere folketilvekst enn i 1. halvår i år. Dette kan bidra til høyere prisvekst i Oslo når vi kommer ut i neste år, sier Monsvold

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 56 102 kroner i august. Dette er 1,1 prosent høyere enn i juli, og 2,4 prosent høyere enn i august 2018. På landsbasis har prisene for OBOS-tilknyttede boliger steget med 6,2 prosent hittil i år.

I august ble det foretatt 758 eierskifter mot 479 i juli og 793 i august 2018. 

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.