Hopp til innhold
En blå sparegris foran en boligblokk

Gir rimelig kassekreditt til boligselskap som sliter med strømregningen

Regjeringen strømstøtte er ennå ikke klar for boligselskap, og flere opplever nå å få svært høye strømregninger for desember.

Publisert:
tirsdag 11. januar 2022

Flere boligselskaper har vesentlige strømutgifter, da varmtvann og fyring kan være inkludert i fellesutgiftene.

– Når prisen på strøm har mangedoblet seg er det klart at både privatpersoner og boligselskap får det vanskelig, og særlig boligselskapene som det ennå ikke er en ordning på plass for, sier administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie.

OBOS-banken vil derfor nå tilby en rimelig kassakreditt til alle OBOS-forvaltede boligselskap som har behov for det. Alle boligselskaper som søker innen utgangen av februar vil få kassekreditt med lavere rente og gratis etablering av kreditten. Den rabatterte prisen gjelder ut april.

– Dette kan være til litt hjelp for boligselskap som opplever at likviditeten nå blir presset da strømregningene kommer. Forhåpentligvis vil dette «løse» seg når disse også blir innlemmet i strømstøtteordningen, sier Sandlie.

Søknad om kassekreditt gjøres via Styrerommet.no. Gå til økonomimodulen og velg "Søk om lån". Skriv i formålet at søknaden gjelder kassekreditt.

Relaterte

Solid første halvår for OBOS-banken

OBOS-banken oppnådde et resultat før skatt på 171 millioner kroner i andre kvartal 2024. Resultat før skatt første halvår ble 329 millioner kroner. Veksten i utlån fortsetter og har økt med 12 prosent siste 12 måneder. OBOS-banken fikk 11 500 nye kunder første halvår.

Forventet resultatnedgang første halvår for OBOS

OBOS fikk et resultat før skatt i andre kvartal i 2024 på 488 millioner kroner, ned fra 1 218 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat for første halvår endte på 848 millioner kroner mot 1 597 millioner kroner i fjor.

Boligsalget tar seg opp

OBOS solgte 1 183 boliger til en verdi av 5,9 milliarder kroner i første halvår 2024. Sammenlignet med 2023 er det en oppgang på 35 prosent i antall solgte boliger.