Hopp til innhold
En blå sparegris foran en boligblokk

Gir rimelig kassekreditt til boligselskap som sliter med strømregningen

Regjeringen strømstøtte er ennå ikke klar for boligselskap, og flere opplever nå å få svært høye strømregninger for desember.

Publisert:
tirsdag 11. januar 2022

Flere boligselskaper har vesentlige strømutgifter, da varmtvann og fyring kan være inkludert i fellesutgiftene.

– Når prisen på strøm har mangedoblet seg er det klart at både privatpersoner og boligselskap får det vanskelig, og særlig boligselskapene som det ennå ikke er en ordning på plass for, sier administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie.

OBOS-banken vil derfor nå tilby en rimelig kassakreditt til alle OBOS-forvaltede boligselskap som har behov for det. Alle boligselskaper som søker innen utgangen av februar vil få kassekreditt med lavere rente og gratis etablering av kreditten. Den rabatterte prisen gjelder ut april.

– Dette kan være til litt hjelp for boligselskap som opplever at likviditeten nå blir presset da strømregningene kommer. Forhåpentligvis vil dette «løse» seg når disse også blir innlemmet i strømstøtteordningen, sier Sandlie.

Søknad om kassekreditt gjøres via Styrerommet.no. Gå til økonomimodulen og velg "Søk om lån". Skriv i formålet at søknaden gjelder kassekreditt.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.