Hopp til innhold

Gjør klart for åpning av Holmlia senter

Etter over to år som byggeplass, åpner endelig det som skal bli en ny samlingsplass for bydelen med torg, utescene og butikker. Torsdag 11. november blir det stor åpningsfest.

Publisert:
onsdag 10. november 2021

Siste: På grunn av en feil i strømforsyningen til senteret, ble åpningen utsatt til fredag 12. november.

Til åpningen kommer blant annet ordfører Marianne Borgen og varaordfører Abdullah Alsabeehg. Steinar Sagen som er oppvokst på Holmlia, leder åpningen.

– Torsdag åpner vi dørene til et nytt og moderne senter med gode servicetilbud og møteplasser. Senteret og uteområdene har fått en betydelig oppgradering, og er en del av vårt langsiktige ansvar for å bidra til Holmlia sin utvikling. Vi håper senteret vil bli en god møteplass for folk på Holmlia, og bidra til å løfte området og skape stolthet, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

Senteret har fått en betydelig om- og påbygging, til en prislapp på over 580 millioner kroner. Nå står 22 000 kvadratmeter med butikker, spisesteder, møteplasser og kontorlokaler klare til bruk. I tillegg er utearealene – med torg, scene, klatrevegg og uteservering – oppgraderte.

– Vi har forsøkt å skape et senter som er skreddersydd til både store og små på Holmlia. Unge, lokale kunstnere har stått for utsmykkingen. Dessuten er det lagt stor vekt på møteplasser og inkludering, noe som var et sterkt lokalt ønske. Nå gleder vi oss til å slippe folk inn, forteller senterleder Silje Nordgård Aspen.

Ønsker velkommen til åpningsfest

Dørene åpner torsdag 11. november kl. 11. Klokken 15 starter åpningsfesten.

Ordfører Marianne Borgen og varaordfører Abdullah Alsabeehg klipper snoren. Deretter følger et program med kjente og ukjente personer med tilknytning til Holmlia. Steinar Sagen som selv er oppvokst på Holmlia, er programleder for dagen.

– Det blir musikk, taler og underholdning. Nå håper vi mange vil legge turen hit for å bli med på åpningsfesten, og for å ta en titt på de nye butikkene og spisestedene, sier senterleder Silje Nordgård Aspen.

Program for åpningsfesten torsdag 11. november

Hele dagen: DJ Thew spiller musikk i fellesområde, popkorn, slush og konkurranser for store og små. Dørene åpnes kl 11.00.

Kl. 15.00 - 18.00

  • Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, varaordfører Abdullah Alsabeehg og konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj klipper snor.
  • Barnekor fra Holmlia synger.
  • Sofaprat om "Mitt Holmlia" med Steinar Sagen. Gjester og artister som Venke Knudson, Ingrid Remvik Leirvik, Makosir og venner, lokalhistoriker Marius Park Pedersen m. fl.
  • Innslag fra Den Norske Opera & Ballett med Yngve Søberg og pianist Gabor Nagy.
  • Oslo Kommune, overrekkelse av kultur- og miljøpris.

Relaterte artikler

Nytt, klimavennlig senter på Holmlia: Senteret på Holmlia er et av de mest miljø- og klimavennlige senterene OBOS har bygget noen gang. Smart teknologi sparer store mengder energi og reduserer CO2-utslipp.

Holmlia får etterlengtede møteplasserGode møteplasser var et av de sterkeste ønskene fra Holmlias befolkning i forbindelse med oppgraderingen av senteret.

Gatekunstnere fikk sette sitt preg: Da nye Holmlia senter skulle utsmykkes, var det viktig å få noe helt unikt med lokal forankring.

Aktuelt - relaterte artikler

Ny byggestart på Fornebu

OBOS og Skanska går i gang med å bygge 121 leiligheter, rekkehus og omsorgsboliger i boligprosjektet Nansenløkka på Fornebu.

Resultatnedgang for OBOS

OBOS med høy aktivitet i et svært krevende år for boligbransjen. – OBOS var i 2023 aktøren i Norge med størst byggeaktivitet, men resultatene viser med tydelighet at det var et tøft år, sier OBOS-sjefen.