Hopp til innhold

Gjorde byttehandel med OBOS – fikk drømmeboligen på Fornebu

Da samboerparet Erik Aslaksen (31) og Lamija Dzubur (31) fant drømmeboligen på Oksenøya, valgte de å benytte seg av OBOS Boligbytte.

Publisert:
onsdag 27. mai 2020

Koronautbruddet påvirker også boligmarkedet, og har gjort at flere boligkjøpere kan oppleve usikkerhet. OBOS har derfor lansert en bytteordning av bolig for å gjøre boligkjøpet – og salget – trygt.

Med OBOS Boligbytte kan du glede deg til å flytte inn i en nybygget bolig, samtidig som du slipper å bekymre deg for salget av den gamle. Ordningen gjør at du slipper å lure på om du får solgt boligen du skal flytte fra til riktig pris. Og du vet nøyaktig hvor mye egenkapital du har til rådighet når du skal kjøpe ny bolig i et nytt OBOS-prosjekt.

Boligbytte på Oksenøya

I Asker og Bærum tilbys OBOS Boligbytte på Oksenøya på Fornebu. Oksenøya 3 ferdigstilles ved årsskiftet, mens Oksenøya 2 allerede er klart for innflytting. Prosjektselger Karianne Nagell Prytz hos OBOS Fornebu forteller at det var her det aller første boligbyttet ble gjennomført.

– Vi har hatt stor interesse og mange henvendelser siden ordningen ble lansert for noen uker siden. Flere har allerede valgt å benytte seg av boligbytte i Oslo og på Fornebu. Folk opplever at ordningen gjør kjøp og salg av bolig trygt og forutsigbart, sier Nagell Prytz.

Drømte om sol og sjø

Erik Aslaksen og Lamija Dzubur flytter snart til ny bolig etter å ha benyttet OBOS Boligbytte. Samboerparet har i lengre tid vært på utkikk etter en leilighet med bedre solforhold og nærhet til sjøen. De har lenge fulgt nøye med på OBOS sine nyboligprosjekter og ulike kjøpsmodeller.

– Vi har sett at OBOS stadig har lansert nye måter å kjøpe bolig på, som for eksempel OBOS Deleie og OBOS Bostart. Da vi så OBOS Boligbytte syntes vi dette hørtes ut som noe som passet oss. Vi fikk en følelse av at dette er en trygg måte å gjennomføre kjøp og salg av bolig på i disse tider, sier Aslaksen.

Etter å ha bodd på Fornebu i nesten tre år, kjenner samboerparet godt til området. Derfor var det enkelt å forelske seg i prosjektet på Oksenøya. Den nye leiligheten gir paret bedre solforhold og en nærhet til sjøen de ikke har hatt til nå.

– Vi har lenge visst om prosjektet på Oksenøya og har drømt om å flytte ut dit. Vi trives veldig godt på Fornebu og har lyst til å fortsette å bo her. Nansenparken og nærhet til sjøen er noe av det som gjør Oksenøya så fint. Nå som vi også vet at Ruter planlegger rushtidsbuss, er ikke lenger kollektivtransport noe hinder for å bli boende i området. Tvert imot, sier Aslaksen.

Trygghet var avgjørende

For Aslaksen og Dzubur ble tryggheten i forbindelse med kjøp og salg utslagsgivende. Usikkerheten i boligmarkedet gjorde at begge hadde behov for å minske risikoen. OBOS Boligbytte har gjort at de har kunnet senke skuldrene og glede seg til en ny hverdag i en ny leilighet.

– Det gikk veldig fort fra vi bestemte oss for hvilken bolig på Oksenøya vi ville ha til vi var i gang med prosessen. Det tok kun noen få dager fra vi fikk en verdivurdering av leiligheten til endelig tilbud. Det var god kommunikasjon og vi opplevde hele prosessen som trygg og forutsigbar. I tillegg var det veldig deilig å slippe og tenke på hele salgsprosessen, sier Aslaksen.

Mange fordeler

Ordningen innebærer at OBOS gir deg markedspris for din gamle bolig når du har funnet en ny i ett av deres prosjekter.

– Når du har funnet drømmeboligen, kan du kontakte prosjektselgeren for det aktuelle prosjektet. Du må deretter fylle ut en søknad som en av meglerne går gjennom, sier Karianne Nagell Prytz.

Så fort du får et tilbud om boligbytte, og du velger å akseptere det, kan din drømmeboligen reserveres. Noen av prosjektene er allerede ferdig, men flere er under oppføring.

Karianne Nagell Prytz i OBOS Fornebu forteller om stor interesse for OBOS Boligbytte.

– Nå i startfasen er det litt over 400 leiligheter og småhus i nyboligprosjekter rundt om i landet som omfattes av bytteordningen. De fleste leilighetene er i Oslo-området. Her er presset i markedet størst, og her er det lettest å teste ut om markedet er modent for en slik ordning, forteller Nagell Prytz.

Hun trekker frem flere fordeler for kjøperne når de benytter seg av bytteordningen. Boligkjøperne slipper å ta risikoen for hva som skjer med boligmarkedet frem til man skal overta den nye boligen og selge den gamle. OBOS tar hele risikoen ved videresalg av boligen.

– Dette gjør at våre kunder får en forutsigbar pris og slipper jobben med å selge sin egen bolig. De sparer altså meglerkostnaden ved å bytte bolig, i tillegg til at man ikke betaler dokumentavgift ved kjøp av nyoppført bolig. Det er altså mye penger å spare i denne prosessen, forteller prosjektselgeren.

– Det er et veldig fint tilbud hvis forutsigbarhet rundt boligkjøpet er viktig. I usikre tider er det en fin økonomisk trygghet når man vil kjøpe bolig, men er usikker på om man får solgt leiligheten sin, avslutter Aslaksen, som gleder seg til mange år med late sommerdager på balkongen med sjøutsikt.

Relaterte

Solid første halvår for OBOS-banken

OBOS-banken oppnådde et resultat før skatt på 171 millioner kroner i andre kvartal 2024. Resultat før skatt første halvår ble 329 millioner kroner. Veksten i utlån fortsetter og har økt med 12 prosent siste 12 måneder. OBOS-banken fikk 11 500 nye kunder første halvår.

Forventet resultatnedgang første halvår for OBOS

OBOS fikk et resultat før skatt i andre kvartal i 2024 på 488 millioner kroner, ned fra 1 218 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat for første halvår endte på 848 millioner kroner mot 1 597 millioner kroner i fjor.

Boligsalget tar seg opp

OBOS solgte 1 183 boliger til en verdi av 5,9 milliarder kroner i første halvår 2024. Sammenlignet med 2023 er det en oppgang på 35 prosent i antall solgte boliger.